‘Bird Box Barcelona’ vanaf nu te zien op Netflix

Vanaf vandaag is Bird Box Barcelona te zien op Netflix. De film is een prequel op het gigantisch succesvolle Bird Box met Sandra Bullock uit 2018. Dit verhaal vertelt de oorsprong van het bizarre fenomeen waarbij mensen massaal zelfmoord plegen na het zien van een onbekend monster en speelt zich enkele jaren voor de originele film af.

Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat Bird Box verscheen op Netflix. Die film werd een groot succes en was zelfs een tijdje de best bekeken originele Netflixfilm. Het was dan ook geen verrassing toen de streamingdienst aankondigde dat er een tweede film zou komen.

Die nieuwe film werd uiteindelijk Bird Box Barcelona en speelt zich, zoals de naam al doet vermoeden, ook af in de Catalaanse stad. Net zoals in de eerste film krijgen de inwoners opnieuw te maken met een mysterieus monster.

Bird Box Barcelona

Terwijl Bird Box zich in de toekomst afspeelde, gaat het verhaal van Bird Box Barcelona terug naar het verleden. In de nieuwe film zien de kijkers dus wat er gebeurde voordat het bizarre fenomeen, waarbij mensen massaal zelfmoord plegen, tot in de Verenigde Staten geraakte. Het gevaar komt in deze film dus uit dezelfde hoek, maar toch is de situatie volledig verschillend.

Deze keer gaat het namelijk over Sebastian (Mario Casas) en Claire (Georgina Campbell). Terwijl Sebastian vooral zijn eigen dochter probeert te beschermen, zit het bij Claire anders in elkaar. Ze is een Engelse psychiater die een Duits meisje onder haar hoede heeft genomen. Zij probeert er alles aan te doen om het meisje terug tot bij haar moeder te brengen, maar dat belooft een gigantische uitdaging te worden. Zeker wanneer er ook nu opnieuw mensen zijn die proberen om anderen hun blinddoek te laten afnemen, het monster in de ogen te kijken en vervolgens zichzelf van het leven te beroven.

Bekijk de trailer van Bird Box Barcelona hier:

Liever een serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...