‘Blind Gekocht’: alleenstaande mama en zoon leggen Béa een wel zeer beperkt budget voor

En alweer een verassende wending in het nieuwste seizoen van Blind Gekocht. Nadat Béa voor het eerst op zoek moest naar een miljoenenwoning, zal ze het nu moeten doen met maar één tiende van dat bedrag. Alleenstaande mama Bianca en zoon Jitse uit regio Lanaken hebben namelijk een wel heel erg beperkt budget.

In het nieuwste seizoen van Blind Gekocht kreeg makelaar Béa de ene pittige opdracht na de andere voorgeschoteld. Zo moest ze al op zoek gaan naar de allereerste miljoenenwoning, een huisje in het Leuvense, een kinderboerderij, een huis met maar liefst zes slaapkamers en een ecologische woning. Nu komt daar een andere – misschien zelfs wel de moeilijkste – opdracht bij. Alleenstaande mama Bianca en zoon Jitse uit regio Limburg hebben namelijk slechts een budget van 170.000 euro.

Bianca en Jitse

Mama Bianca en zoon Jitse zijn al meer dan vijf jaar op zoek naar hun eigen stekje. Maar als alleenstaande moeder, en dan ook nog eens op leeftijd, is het niet evident om iets te kopen. En al zeker niet met een zeer beperkt budget van 170.000 euro. Zij schreven zich in voor Blind Gekocht in de hoop dat Bart, Béa en Kelly hen zouden kunnen helpen.

Het moeder-zoon duo is heel artistiek aangelegd. Bianca is grafisch ontwerpster, werkzaam in de sales en houdt zich in haar vrije tijd graag bezig met het opknappen van vintage meubeltjes. Jitse studeert aan de kunstschool en houdt van skaten en schilderen. Ze zoeken een woning met twee slaapkamers en een klein tuintje in de Limburgse regio van Lanaken. Momenteel huren ze een appartement, maar dat wordt wat klein voor hun beiden. Sinds Bianca de leeftijd van 40 gepasseerd is, voelt ze de druk om een eigen woning te vinden. Daardoor is het namelijk ook al niet meer zo eenvoudig om een lening af te sluiten bij de bank. Maar een huurwoning zou een te grote hap uit haar pensioen zijn.

Liese en Iñigo

In de aankomende aflevering zullen we ook zien hoe Liese en Iñigo de sleutel van hun huis krijgen. Het jonge koppel was namelijk op zoek naar een ecologische woning. Maar met een overschot van 56.000 euro kon Bart jammer genoeg niet al hun ecologische wensen vervullen. “Ik wil niet dat ze te teleurgesteld gaan zijn, maar ze moeten wel even een realitycheck krijgen. Als we in dit huis een nieuwe regenwaterput moeten steken, gevels isoleren, vloeren isoleren en dus ook openbreken, ramen met driedubbele beglazing, een finoven, … Alles wat ik optel, dan kom ik aan ongeveer 80.000 euro. En dan heb ik nog niets aan het interieur gedaan”, klinkt het bij Bart. Wij zijn dus benieuw wat Liese en Iñigo zullen denken over de keuzes die Bart gemaakt heeft in hun gloednieuwe woning.

Sarah en Paul

Sarah en Paul zijn op zoek naar een woning met zes afgewerkte slaapkamers, zodat hun vijf kinderen elk een eigen kamer hebben. Maar een eerste zoektocht op de woonmarkt leverde helaas niet veel op. Kelly en Béa gaan langs bij het koppel in de hoop om een compromis te sluiten: een woonst met vier afgewerkte slaapkamers. Dat voorstel werd echter niet zo warm onthaald. Béa trekt terug richting de markt, al weet ze niet goed waar nog te zoeken …

Bekijk de preview hier:

Blind Gekocht is elke donderdag om 20.35 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...