‘Blind Getrouwd’: Deze keuze maken Florence & Jiri en Christiaan & Jana op beslissingsmoment

De slotaflevering van Blind Getrouwd heeft, net als vorige week, voor een “ja” en een “nee” gezorgd op het beslissingsmoment, al zorgden de keuzes van de twee overgebleven koppels bij sommige kijkers mogelijk wel voor enige verrassing. Florence en Jiri besloten namelijk om getrouwd te blijven, terwijl Christiaan en Jana beslisten om uit elkaar te gaan. Die laatste beslissing zorgde voor heel emoties.

Jiri & Florence: “JA”

Het meest spannende beslissingsmoment van de vier koppels die door de experten samengesteld zijn, kwam er ongetwijfeld bij Florence en Jiri. De twee leken wel week na weer naar elkaar toe te groeien, maar vooral Florence bleef voor de kijker moeilijk in te schatten. Toch was er hoop want Jiri toonde regelmatig veel geduld en Florence leek dat wel te appreciëren en gaf nooit signalen dat ze hun huwelijk wilde opgeven.

Voor het beslissingsmoment had Jiri aangegeven dat hij zeker was van zijn keuze, maar zijn twijfels had bij hoe Florence zou reageren. Na bijna zeven weken getrouwd te zijn nam hij als eerste het woord. “Het heeft me meermaals geraakt om te zien hoe je prachtige jij soms overschaduwd werd door twijfel en zelfbescherming en je mij soms wegduwde uit angst om gekwetst te worden. Ik dacht vaak: duw maar zo hard je kan, maar ik ben er en ik ga niet opzij. Je bent zo uniek en de manier waarop we matchen is zot. Het is misschien te mooi om waar te zijn, maar fuck it, ik verdien te mooi. Natuurlijk ga ik voor jou en je muren neem ik er graag bij om verder af te breken. Op dezelfde plaats, zes weken later, geef ik hetzelfde antwoord: ja!”, was hij duidelijk, waarna het spannend afwachten was hoe zijn wederhelft zou reageren.

Florence kon bij het horen van zoveel mooie woorden haar tranen niet bedwingen. “Dat de aantrekking er niet direct was, heeft me niet tegengehouden om je in al je aspecten te willen leren kennen. Bedankt om me te aanvaarden voor wie ik ben als persoon en bedankt voor je eindeloos geduld om dit te doen slagen door mijn tempo te volgen. Ik sta nog elke dag versteld van al onze raakvlakken. Dus Jiri, ik blijf graag met je getrouwd en ben benieuwd wat de toekomst voor ons in petto heeft. Punt”, klonk het enigszins verrassend voor vele kijkers.

Bekijk hier de speeches van Jiri en Florence:

Jana & Christiaan: “NEE”

In een trailer van eind vorige week konden we zien dat Jana een opvallende aanpak had voor het beslissingsmoment. Zij legde de keuze namelijk volledig bij Christiaan. Die mocht dan ook openen en deed dat zonder aflezen vanuit zijn hart.

“Ik ben vooral fier, fier op wat wij op zo’n korte tijd hebben verwezenlijkt. Ik ben ook dankbaar voor wat ik geleerd heb, vooral dankzij jou. Ik heb leren luisteren en ben een rustiger mens geworden. Ik heb geleerd rekening te houden met iemand, mij open te stellen en te blijven investeren. Maar vooral tijdens het koppelsweekend zijn onze verschillen naar boven gekomen. Dat maakte me onzeker, bezorgde me twijfels en daarom zeg ik nee. Ik heb aan dit avontuur helaas geen vrouw overgehouden, maar wel een betere versie van mezelf, dankzij jou”, besloot hij uiteindelijk.

Jana was met twee speeches naar het beslissingsmoment gekomen en haalde na de woorden van Christiaan dus – toch enigszins teleurgesteld – haar “nee”-tekst boven. “Op 2 juni stonden wij hier als onbekenden tegenover elkaar, maar de sfeer zat onmiddellijk goed. Ook tijdens onze huwelijksreis hebben we ons voor de volle 100 procent gesmeten. Terug in België begon ons echte leven en dat zorgde voor een domper op de eerste klik die we hadden. En inderdaad: tijdens het koppelsweekend kwamen heel wat verschillen naar boven, verschillen die we niet zomaar konden negeren en die te belangrijk zijn voor ons allebei. Maar lieve Christiaan, ik wil je onwijs hard bedanken voor de tijd die we samen gehad hebben, maar ook vooral voor het geduld dat je met mij gehad hebt. Chapeau, dikke respect!”, klonk het.

Bij het horen van die woorden barstte Christiaan in tranen uit. “Ik had niet verwacht dat het zo hard zou binnenkomen en dat deed het dan wel. Ik ga dit sowieso voor de rest van mijn leven meedragen en koesteren”, reageerde hij. “Tuurlijk doet dat pijn. Het was zo’n mooi traject met zo’n mooie mens. En als dat dan niet lukt, is dat heel jammer”, was de troostende reactie van Jana.

Bekijk hier de speeches van Christiaan en Jana:

Inschrijven voor het volgende seizoen kan via deze oproep van Blind Getrouwd.

Meer
Lees meer...