Bob Ross Inc. is niet te spreken over Netflix-documentaire: “Inaccuraat en heel eenzijdig”

Sinds deze week kan je op Netflix kijken naar de documentaire Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed. Daarin vertelt Steve Ross, de zoon van Bob, over hoe zijn familie niets verdient aan de vele merchandise van zijn vader. Al het geld zou naar zakenpartners Walt en Annette Kowalski stromen. Maar Bob Ross Inc. reageert nu op de documentaire en claimt dat hij niet accuraat is en een eenzijdig beeld schept van de situatie.

De nieuwste documentaire van Netflix gaat niet over een seriemoordenaar of een dolgedraaide cultleider. Maar wel over ieders favoriete schilder Bob Ross. Aanvankelijk deed de streamingdienst heel mysterieus over de inhoud van de documentaire, maar ondertussen weten we dat het gaat over Walt en Annette Kowalski, de zakenpartners van Bob Ross, die de familie Ross heel wat geld zouden hebben ontnomen.

Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed

In Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal and Greed vertelt Steve Ross over hoe Walt en Annette Kowalski, de zakenpartners van Bob Ross, die samen met hem het bedrijf Bob Ross Inc. opstartten, de familie Ross in het zak zouden hebben gezet. In de documentaire komen de Kowalski’s niet aan bod, maar uiteraard hebben ze er wel het een en ander over te zeggen.

In een publiek statement op de website van het bedrijf, dat nu in handen is van Joan Kowalski, de dochter van Walt en Annette, staat het volgende te lezen. “Bob Ross Inc. heeft grote problemen meet inaccurate en sterk eenzijdige voorstelling van ons bedrijf in de Netflix-film Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed.”

Statement genegeerd

In het statement wordt verder ook uitgelegd dat de makers contact opnamen met Bob Ross Inc., maar dat het bedrijf van mening was dat er onvoldoende transparantie was. Daarom wilden ze niet meewerken. “Als de filmmakers open gecommuniceerd hadden, dan konden we waardevolle informatie en context aanleveren. Dat zou de film meer gebalanceerd en informatief maken. Toch werkten de regisseur en producers verder aan de film zonder het standpunt van Bob Ross Inc. te geven. Daardoor ontbreekt het eindproduct aan de nodige nuance en accuraatheid en is het duidelijk bevooroordeeld tot de personen die geïnterviewd werden.”

Verder laat het bedrijf ook weten dat ze, nadat bekendgemaakt werd dat de film deze zomer zou verschijnen, contact probeerden opnemen met de makers, maar dat er niet op hun mails of telefoontjes werd geantwoord. Uiteindelijk kregen ze wel antwoord via een advocaat en leverden ze een uitgebreid statement, dat niet gebruikt werd in de documentaire.

Bekijk hier de trailer voor Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...