‘Boer zkt Vrouw’: Dina Tersago stelt boeren Eline en Tom voor

Terwijl het zestiende seizoen van Boer zkt Vrouw er nog maar juist opzit, is de voorbereiding voor het zeventiende seizoen al volop bezig. Vanavond, dinsdag 11 juni, stelt Dina Tersago daarvoor de laatste drie boeren voor. Naast de terugkerende Ruben, zijn dat ook Eline en Tom.

Het afgelopen seizoen van Boer zkt Vrouw leverde met Michiel & Rune en Robbe & Branko twee relaties op. Een mooi eindresultaat waar ook de zeven boeren die volgend seizoen deelnemen zullen op hopen. Van hen maakten eerder al kennis met Yarne, MichielFauve en Alberic. Dinsdag is het eerst aan Ruben, die tien jaar geleden ook al meedeed. Daarnaast maken we ook kennis met Eline en Tom.

Eline

De 24-jarige Eline is een veeboerin en akkerbouwer uit Essen in de provincie Antwerpen. Zij droomde er altijd van de boerderij van haar ouders en grootouders over te nemen, maar moest dat onverwachts snel doen. In 2017 overleed haar vader namelijk onverwachts en dus kreeg ze op haar 17de al heel wat verantwoordelijkheid. Ze deed de boerderij sindsdien uitgroeien tot het bedrijf dat het de dag vandaag is. Dat wil ze ook in de toekomst blijven doen, maar dan met een man aan haar zijde.

Doordat Eline zelf vroeg volwassen is moeten worden, zoekt ze ook iemand die zelf naar oplossingen zoekt in plaats van te klagen. Ze wil iemand om plezier mee te maken, te overleggen én af en toe ook eens goed te discussiëren. Iemand die houdt van het motto ‘Work hard, play hard’ want naast werken gaat Eline ook graag feesten met haar grote en hechte vriendengroep. Sinds haar twaalfde heeft ze last van haarverlies, waardoor ze een pruik draagt. Eline heeft daar zelf geen last van, want bij de pakken blijven zitten, staat niet in haar woordenboek.

Tom

De 40-jarige Tom is een microgroentenboer uit Desteldonk in de provincie Oost-Vlaanderen. Hij is op heel wat vlakken geen typische boer. Tom begon acht jaar geleden met PachaGreens, een professionele kwekerij van microgroenten. Omdat hij toen aan ’t trainen was voor een marathon wou hij gezonder eten. Zo ontdekte hij tarwegras, de eerste kiem van tarwe. Nadat hij daarmee was begonnen, werd hij later een volledige permaculturist. Dat is iemand die zelfvoorzienende systemen uitdenkt en heel erg bezig is met ecologie en duurzaamheid.

Na een leven dat hem onder andere enkele jaren naar Zuid-Amerika bracht, is het tijd om zich te settelen. Dat wil hij doen met een vaste partner. Dat moet iemand zijn met passie die ook positief in het leven staat. Ze moet ook om kunnen met zijn chaotische en impulsieve aard. Hij hoopt iemand te leren kennen die graag reist, communicatie en intimiteit belangrijk vindt, haar handen vuil durft maken, sportief is en net zoals hij duurzaam wil leven.

Boer zkt Vrouw – 20 jaar – met de voorstelling van de nieuwe boeren – is elke dinsdag te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...