Britney Spears krijgt eigen Broadwaymusical

Er komt een musical met de nummers van Britney Spears naar Broadway. De musical zal niet gaan over het leven van de zangeres, maar zal aan de hand van de nummers van Britney het verhaal van verschillende sprookjesfiguren vertellen. Once Upon a One More Time gaat volgend jaar in première.

Britney Spears gaat ABBA achterna, want er komt een musical gebaseerd op het oeuvre van de Amerikaanse zangeres. Hoewel er genoeg stof is om een verhaal te maken over Britney, zal het gaan om een heel ander verhaal, maar dan met haar nummers.

Once Upon a One More Time

De musical krijgt de naam Once Upon a One More Time en die is niet toevallig gekozen. In de musical zullen we namelijk een groep klassieke sprookjesfiguren terugzien. Zij beseffen dat hun “happy ever after” misschien toch niet zo happy is.

De korte inhoud leest als volgt: “Een groep sprookjesfiguren komt geregeld samen voor een boekenclub. Daarin besprekende telkens hetzelfde boek: De Sprookjes van Grimm, want dat is voor zover zij weten het enige boek dat ooit geschreven is. Maar dan ontdekken ze door een bijzondere versie van de Goede Fee dat er meer is in de wereld dan enkel happy ever after.” De musical wordt omschreven als een revisionistisch sprookje waardoor je je *Britney stem* “stronger than yesterday” zal voelen.

Britney Spears

Britney Spears heeft weinig te maken met de musical, maar ze liet in 2019 al weten dat ze graag een musical zou zien met haar nummers. “Het zou een droom zijn die werkelijkheid wordt.” Er is al bevestigd dat de nummers Oops I Did It Again, Lucky, Circus en Toxic zeker deel zullen uitmaken van de setlist. Daarnaast lijkt het ons, gezien de titel van de musical, ook logisch dat …Baby One More Time te horen zal zijn in de musical.

Het is niet de eerste keer dat de muziek van Britney Spears gebruikt wordt in een musical. Zo is …Baby One More Time al te horen in de musical & Juliet, met de muziek van producer Max Martin. Maar nu gaat het dus om een volledige musical rond de nummers van Britney. Once Upon a One More Time zal in mei in première gaan in Marquis Theatre in Broadway, New York.

Meer
Lees meer...