Britney Spears maakt comeback met ‘Hold Me Closer’ met Elton John

De dag is eindelijk aangebroken. Britney Spears is terug met nieuwe muziek. Voor haar comeback in de muziekwereld bundelde ze de krachten met Elton John. Samen brengen zij Hold Me Closer, een moderne herwerking van het nummer Tiny Dancer van Elton John uit 1971.

Na een pauze van zes jaar is Britney Spears terug met een nieuw nummer. De zangeres stond tot vorig jaar onder conservatorschap en kon zo geen beslissingen over haar eigen leven en carrière maken. Maar doordat ze in november vorig jaar de rechtszaak tegen haar vader won, kan Britney nu op eigen initiatief werken aan haar muziekcarrière en dat doet ze nu met een samenwerking met Elton John.

Britney Spears en Elton John

In een interview met The Guardian vertelt Elton John dat de samenwerking eigenlijk het idee was van zijn echtgenoot David Furnish. “Hij zei dat het geweldig zou zijn als Britney Spears zou meezingen. Ik was meteen verkocht voor het idee.” Britney en Elton leerden elkaar kennen in 2013 en Elton bleef geïnteresseerd in de carrière van de zangeres. “Het is al zo lang geleden dat ze nog iets gedaan heeft. Ik heb alles wat er met haar gebeurt op de voet gevolgd. Ze bracht altijd briljante nummers uit. Je durft al eens te vergeten dat ze de grootste ster ter wereld was op een bepaald moment. En als je dan ziet wat er met haar gebeurd is, dat maakt me zo kwaad. Wat er met haar gebeurde, zou nooit met iemand mogen gebeuren.”

Hij gaat ook verder in op het proces van het maken van het nummer. Daarbij laat hij weten dat Britney goed voorbereid in de studio verscheen en perfect wist wat ze wilde. “Ze is nog steeds zo’n professional.” Toch staken er op het einde twijfels op bij Britney. “Ze is zo lang weggeweest. Daar komt dan ook nog eens de angst bij kijken om bedrogen te worden. We hebben haar hand vastgehouden tijdens het volledige proces en haar verzekert dat alles goed zou komen.”

“Ik ben zo blij dat ik dit met haar kan doen, want als het een grote hit wordt – en ik denk dat dat het ook zal zijn – dan zal het haar zoveel meer zelfvertrouwen geven dan ze al heeft. Ze zal dan inzien dat mensen van haar houden en om haar geven. En dat ze willen dat ze gelukkig is. Dat is alles wat iemand zou willen nadat ze door zo’n traumatische periode ging.”

Hold Me Closer

Met het nummer Hold Me Closer maakt Britney nu dus haar muzikale comeback. Het nummer is een nieuwe versie van de klassieker Tiny Dancer van Elton John. Voor die versie werd de song in een hedendaags jasje gegoten. Het nummer werd wat versneld en kreeg enkele nieuwe beats. En uiteraard een combinatie van de stemmen van Elton John en Britney Spears.

Hold Me Closer heeft voorlopig nog geen videoclip, maar wel een visualizer. Daarin zien we een raket die gelanceerd wordt en een spoor van rozen achterlaat. Elton John gebruikt al enkele jaren de raket-emoji als een verwijzing naar zijn hit Rocket Man. Britney gebruikt op haar beurt geregeld de emoji van de rode roos. Zo zijn de twee dus toch aanwezig in de video.

Beluister het nummer hier:

Meer
Lees meer...