Brons! Florian Van Acker geeft België vierde medaille op de Paralympische Spelen

Het worden steeds succesvollere Paralympische Spelen voor ons land. Na goud in en twee keer brons voor heeft nu ook Florian Van Acker een bronzen medaille gepakt. Hij kwam naar de spelen met als doel z’n titel uit 2016 te verlengen, dat lukte hem niet. Maar hij mag wel opnieuw met eremetaal naar huis.

Florian Van Acker kwam met een duidelijk doel naar de Paralympische Spelen in Tokio. Hij wilde zijn titel in het tafeltennis verlengen en hoopte dus opnieuw met goud naar huis te gaan.

Brons

Om de finale te bereiken moest Van Acker voorbij de Australiër Einem, tegen wie hij in Rio moest spelen voor goud. Uiteindelijk bleek de Australiër net te sterk voor Van Acker. Nochtans won de Belg de twee eerste sets overtuigend met twee keer 11-4, maar de volgende drie sets gingen naar Einem.

Daardoor kan Van Acker deze keer niet naar huis met een gouden medaille, maar wel met knap brons. In totaal heeft ons lang nu al vier medailles gepakt op de Paralympische Spelen. Michèle George bezorgde ons land goud in de paardensport. Daarnaast heeft ons land nu drie bronzen medailles: die van Florian Van Acker in tafeltennis, Manon Claeys in de paardensport en Griet Hoet en Anneleen Monsieur in de tijdrit wielrennen.

Meer
Lees meer...