Brussel verbiedt grote evenementen, in AB gaan ze zo veel mogelijk op zoek naar “creatieve oplossingen”

Er heerst grote onzekerheid momenteel rond de maatregelen en adviezen van de regering rond corona en wat dat betekent voor de concerten en festivals in ons land. Samenvattend kunnen we zeggen dat de beslissing uiteindelijk bij de gouverneurs ligt. In Brussel is er een verbod uitgevaardigd op grote indoor evenementen (+1000). AB laat alvast weten dat ze zo veel mogelijk op zoek gaan naar creatieve oplossingen.

Eerder vandaag communiceerde de regering dat ze het afraden om nog indoor massa-evenementen te laten doorgaan. De grens daarbij ligt voor hen op evenementen met 1.000 mensen of meer. Scholen en werk gaan wel zo veel mogelijk gewoon door, maar wat betekent het concreet voor, bijvoorbeeld, de organisatie van concerten?

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft al gezegd dat hij gehoor geeft aan het advies van de federale regering. Hij zette het advies zelfs meteen om in een verbod en maakt het bindend en concreet: vanaf morgen worden alle indoorevenementen met meer dan 1.000 toeschouwers op het grondgebied van het Brusselse gewest verboden.

Concerten in zalen als AB, Vorst Nationaal, La Madeleine of Cirque Royal kunnen dus vanaf morgen niet meer doorgaan van zodra er meer dan 1.000 toeschouwers zijn. Voor Botanique stellen zich niet meteen problemen omdat zij enkel over kleinere zalen beschikken. Wél is er nog overleg gaande tussen minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem en provinciegouverneurs en burgermeesters. Die kunnen immers beslissen om bepaalde evenementen wél nog te laten doorgaan.

Bij AB gaan ze op zoek naar creatieve oplossingen

De AB laat weten dat ze hun concerten zo veel mogelijk gewoon zullen laten doorgaan. Aangezien concerten in AB Salon, AB Club, AB Box of AB Theater een capaciteit hebben van minder dan 1.000 mensen verandert er hiervoor niets. Die concerten gaan gewoon door.

Indien het concert georganiseerd wordt in de grote zaal of in AB Flex-opstelling gaat de zaal in samenspraak met de entourage van de artiest op zoek naar een creatieve oplossing. Concerten kunnen mogelijk verplaatst of geannuleerd worden. In het geval van verplaatsing, blijven aangekochte tickets geldig. In geval van annulatie, worden alle tickets automatisch terugbetaald. Verder is het ook mogelijk dat geplande concerten gespreid worden over twee momenten (bijvoorbeeld een vroeger concert en één op het normale tijdstip) om de capaciteit te verlagen. Verder is het ook mogelijk dat concerten zullen doorgaan met een lagere bezettingsgraad. In elk van deze gevallen zullen ticketkopers en bezoekers persoonlijk verwittigd worden.

Belangrijk is om via hun website te checken wat de laatste stand van zaken is voor aankomende concerten.

In de andere provincies is er nog geen beslissing gevallen. Concerten in pakweg Antwerpen of Gent gaan dus voorlopig nog allemaal door, tenzij ze werden afgezegd door de artiest zelf. Zo komt Santana niet naar het Sportpaleis op 24 maart en zegde ook Ludovico Einaudi zijn concert op 24 maart in Capitole in Gent af.

Meer
Lees meer...