BTS lost kalender vol verrassingen voor 10de verjaardag

BTS viert elk jaar op 13 juni uitgebreid z’n verjaardag. Het doet dat onder de naam Festa, wat jaarlijks garant staat voor heel wat verrassingen. Dit jaar is het een bijzondere editie, want de groep blaast 10 kaarsjes uit. En dat zal duidelijk uitgebreid gevierd worden.

De Zuid-Koreaanse boyband BTS maakt zich klaar voor z’n tiende verjaardag op 13 juni 2023. Op 13 juni 2013 maakte de groep namelijk z’n debuut met het album ‘2 Cool 4 Skool’. Hoewel twee leden van BTS, Jin en j-hope, momenteel bezig zijn met hun legerdienst, zal er niet minder gevierd worden. In tegendeel, want BTS deelde vandaag een uitgebreide kalender vol verrassingen.

Festa

BTS viert elk jaar in de aanloop naar 13 juni Festa. In de weken voor die dag wordt er bijna dagelijks nieuwe content gelost. Het gaat daarbij elk jaar om een geüpdatete versie van de profielen (lees: soort van vriendenboekjes) van de leden, nieuwe groepsfoto’s en oude video’s die nog niet eerder gereleased worden. Dat en nog veel meer mogen we dit jaar nog verwachten.

BTS loste vandaag een vrij mysterieuze kalender. Op een tekening, die lijkt op een Monopolybord, staan de verschillende data waarop we content mogen verwachten. Enkele tekeningen zijn makkelijk te achterhalen. Zo zullen we op 2 juni de nieuwe profielen van de leden van BTS mogen verwachten en krijgen we op 14 juni foto’s voorgeschoteld. De andere data op de kalender zijn moeilijker te achterhalen al lijkt het erop dat we op 7 juni en 16 juni nieuwe nummers zullen krijgen. Op de laatste dag van de kalender, 17 juni, krijgen we vermoedelijk een radioshow.

Enkele data – 31 mei, 9 juni en 13 juni – zijn extra mysterieus. Op deze dagen staat enkel een vraagteken en een vlaggetje met daarop het logo van BTS of ARMY, de fans van BTS. Het is nog niet duidelijk wat deze precies betekenen.

Seoul paars

We wisten al dat de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul mee zal vieren. Dat zal het doen door monumenten paars te kleuren. Het gaat daarbij onder andere om de Namsan Seoul Tower, het stadhuis, de World Cup-brug en enkele andere monumenten. De kleur paars is uiteraard niet toevallig gekozen. In 2016 vond V van BTS de term 보라해 (borahae) uit. Dit is een samentrekking van 보라 (bora), het Koreaanse woord voor ‘paars’ en 사랑해 (saranghae), wat ‘ik hou van je’ betekent. Met die term verwees V naar de eindeloze liefde voor zijn fans. “Paars is de laatste kleur van de regenboog. Dus het betekent dat ik voor altijd van jullie zal houden en jullie zal vertrouwen.” Op 17 juni staat er een speciaal festival op de planning voor fans van BTS. Dat zal doorgaan in het Yeouido Hangang Park in Seoul.

Je kan op de kaart dan ook een kleine paarse Namsan Seoul Tower terugvinden, die op 17 juni omringd is door vuurwerk. Hoogstwaarschijnlijk zullen de festiviteiten van de 10de verjaardag van BTS dus afgesloten worden met een spectaculaire vuurwerkshow bij de Namsan Seoul Tower in Seoul.

Daarnaast weten we ook al dat BTS een autobiografie zal uitbrengen. Deze zal verschijnen op 9 juli, maar kan je nu al bestellen. Verder is er ook al een documentaire aangekondigd op Disney+. Het is nog niet geweten wanneer die zal verschijnen. Al kan die natuurlijk wel een van de vraagtekens op de kaart zijn.

Bekijk hier de volledige Festa-kalender:

Meer
Lees meer...