BTS geeft speech met hoopvolle boodschap én optreden bij de Verenigde Naties

De Zuid-Koreaanse boyband BTS was maandag een opmerkelijke gast op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het zevental kreeg daar de kans om te speechen en richtte zich daarbij tot de jongere generatie die door de coronacrisis een zware periode doormaakt. Na hun speech toonde BTS ook een speciaal optreden van hun hit Permission to Dance die ze opnames in het VN-hoofdkwartier.

De livestream van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is zelden zo populair geweest als vandaag. De reden daarvoor was niet ver te zoeken. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in had namelijk BTS meegenomen als speciale gasten. Het was hun eerste officiële optreden nadat ze vorige week de formele diplomatieke rol kregen als “speciale presidentiële gezant voor toekomstige generaties en cultuur” en het daarbij horende diplomatieke paspoort. De zeven leden van BTS zijn de jongste Zuid-Koreanen ooit die die prestigieuze eretitel toegekend kregen.

Jongere generatie

De BTS-leden richtten zich in hun toespraak tot de jongere generatie en deelden een boodschap van hoop. “Er waren tijden in de afgelopen twee jaar momenten dat ook wij ons verward en ongerust voelden. Maar hier staan mensen die roepen: ‘Laten we voortleven, laten we het beste van dit moment maken.’”, zei Jin.

“Ik hoop dat we de toekomst niet alleen maar als duisternis beschouwen. We hebben mensen die bezorgd zijn om de wereld en op zoek zijn naar de antwoorden. Er zijn nog veel pagina’s over in het verhaal over ons, dus ik hoop dat we er niet alleen over praten alsof het einde al geschreven is”, ging V verder.

“Ik heb gehoord dat mensen in hun tienerjaren en in de twintig nu de ‘Covid verloren generatie’ worden genoemd. Het betekent dat ze de weg kwijt zijn in een tijd waarin ze de meeste kansen en uitdagingen nodig hebben. Maar dat volwassenen de weg niet zelf kunnen zien, betekent niet dat ze de weg kwijt zijn”, zei RM nog.

“Welkom generatie”

Jimin deelde foto’s van studenten die ondanks de pandemie hun studie en activiteiten hebben voortgezet “In plaats van er verloren uit te zien, hebben ze nieuwe moed gevonden en gaan ze nieuwe uitdagingen aan”, zei hij daarover. “Daarom denk ik dat in plaats van de ‘lost generation‘, de ‘welcome generation‘ een meer geschikte naam is. In plaats van bang te zijn voor verandering, zegt deze generatie ‘welkom’ als ze de toekomst in lopen”, klonk Jin hoopgevend.

Tot slot had BTS het ook nog over de vaccinaties tegen het coronavirus en moedigden ze iedereen aan om zich te laten vaccineren. “Toen we hoorden dat we naar de VN kwamen, vroegen veel mensen zich af of we waren ingeënt. Ik maak van de gelegenheid gebruik om te zeggen dat we alle zeven zijn gevaccineerd. Het vaccin was een soort ticket om onze fans die op ons wachtten te ontmoeten en om hier vandaag voor u te kunnen staan”, zei J-Hope daarover.

Permission to Dance

Na hun toespraak van zo’n zeven minuten toonde BTS ook nog een speciale versie die ze hadden opgenomen van hun recente zomerhit Permission to Dance. In die clip zie je hoe de zeven leden van de Zuid-Koreaanse boyband door de gebouwen van de Verenigde Naties loopt en danst.

De gigantische populariteit van BTS bleek nog maar eens uit de cijfers van de live kijkers op de stream van de Verenigde Naties. Die piekte tijdens de toespraak van de groep tot meer dan 1 miljoen mensen die live keken en zakte nadien meteen weer tot ongeveer 50.000 kijkers, het gebruikelijke aantal. Dat belooft alvast voor het aankomende online concert van BTS op 24 oktober 2021.

Beluister hier de toespraak van BTS

Bekijk hier Permission to Dance van BTS bij de VN

Meer
Lees meer...