Business AM gaat van start in België: gratis financieel-economisch nieuws

België is een nieuwssite rijker. Vandaag ging Business AM van start. Dat is een nieuwe site die zich toespitst op financieel en economisch nieuws. De site maakt deel uit van GMGroup, het bedrijf waarbinnen wij, newsmonkey, ook horen.

Vanaf vandaag kunnen mensen terecht op de site van Business AM voor gratis financieel en economisch nieuws. Je leest het goed, gratis. Business AM maakt geen gebruik van een paywall waardoor surfers alle content zonder problemen kunnen lezen. De redactie bestaat uit vijftien mensen die zowel Nederlandstalige als Franstalige artikels maken.

Breder publiek

Tegenwoordig is het arsenaal aan nieuwssites bijna oneindig, maar toch zag hoofdredacteur Kim Evenepoel een gat in de markt. “Die opportuniteit lag gewoon voor het grijpen. Er is in ons land maar één speler in elke landstaal die financieel en economisch nieuws brengen. Er is dus nog ruimte voor een speler die dat nieuws gratis en naar een breder publiek brengt.”

Evenepoel zegt dus duidelijk dat er nood is aan een breder publiek voor economisch en financieel nieuws. “We richten ons ook niet op één specifieke doelgroep. We willen niet per se niche aantrekken. Het is wel absoluut de bedoeling om een jonger publiek aan te trekken. Denk daarbij aan een publiek dat gemiddeld 25 jaar oud is.”

Geen paywall

Business AM werkt niet met een paywall. Een beslissing waar de hoofdredacteur doelbewust voor gekozen heeft. “We hebben die beslissing inderdaad bewust gemaakt. Als we onze ambitie willen waarmaken om financieel-economisch nieuws uit een niche te halen, zou een paywall dat tegenwerken.”

De nieuwe website maakt deel uit van GMGroup. Dat is het bedrijf waaronder ook newsmonkey, Goodbye en de Belgische tak van het magazine Newsweek vallen. Dat werd een aantal maanden geleden opgericht ons land en brengt 10 keer per jaar een papieren magazine uit, naast een website met actuele content.

Meer
Lees meer...