Caroline Gennez (Vooruit) wil nog niet spreken over samenwerking met Groen

Caroline Gennez (Vooruit) heeft haar irritatie geuit over de recente uitspraken van Groen-covoorzitter Nadia Naji. Naji had verklaard dat Groen alleen met Vooruit in de federale regering wil stappen, maar Gennez vindt het te vroeg om dergelijke samenwerkingsverbanden te bespreken.

Eerder deze week liet Nadia Naji, covoorzitter van Groen, aan de VRT weten dat haar partij vastbesloten is om samen met Vooruit in de federale regering te stappen. “Dat is voor ons heel belangrijk,” benadrukte Naji. “Met twee kan je veel meer wegen. Dat zagen we nu ook in de Vivaldi-regering.”

Gennez: “Laat de kiezer eerst spreken”

In een reactie bij het programma De Ochtend op Radio 1, uitte Caroline Gennez haar ongenoegen over deze voorbarige uitspraken. “Laat eerst de kiezer spreken en kijk wat er mathematisch mogelijk is”, zei Gennez. Ze pleit ervoor om zich niet te verschuilen achter de coalitievorming en zich te concentreren op het snel vormen van regeringen.

Ondanks haar terughoudendheid, erkent Gennez dat de samenwerking tussen Vooruit en Groen goed verloopt. “De liefde is zeker wederzijds,” zegt ze. “Je moet altijd proberen een zo progressief mogelijk beleid te voeren. Groen is ook een partij die dicht bij ons programma staat. Behalve het Vlaams Belang en de extreme partijen sluiten wij niemand uit.”

Gennez benadrukt dat het belangrijk is om constructieve mensen te hebben die bereid zijn over hun eigen schaduw te stappen en regeringen te vormen. Welke partijen hierbij betrokken zullen zijn, is volgens haar een kwestie die pas na de verkiezingen beantwoord kan worden.

Meer
Lees meer...