De negen overgebleven bekende Vlamingen in Celebrity MasterChef Vlaanderen moeten aan de slag met kalfstong. Wie dat hoort, moet uiteraard meteen denken aan madeirasaus. Maar die combinatie roept bij voormalig politica Maggie De Block alvast niet meteen de beste herinneringen op.
Maandag begonnen tien bekende Vlamingen aan het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef. Het ging om acteur Koen De Bouw, actrice en zangeres Tinne Oltmans, MNM-dj Dorianne Aussems, politica Maggie De Block, stylist Tom Eerebout, model en pilatesinstructrice Daphne Velghe, televisiemaker Sarah Vandeursen, ex-wielrenner en analist Bert De Backer, content creator Bert De Kock en acteur en drummer Bert Huysentruyt.
Uiteindelijk moesten we al meteen afscheid nemen van stylist Tom Eerebout na een teleurstellende Sunday Roast. In de tweede aflevering krijgen de overgebleven negen kandidaten een nieuwe uitdaging van Jeroen Meus: kalfstong.
Ossentong in madeirasaus
Om de hobbykoks wegwijs te maken krijgen ze meteen ook kalfstong in madeirasaus voorgeschoteld. Maar dat roept een bijzondere herinnering op bij Maggie De Block. Ossentong in madeirasaus was namelijk het gerecht dat ze voorgeschoteld kreeg tijdens het allereerste etentje ooit bij haar schoonouders.
“Ik durfde niet te zeggen dat ik dat niet eet, want het was de eerste keer bij die mensen thuis. Dus dan heb ik het kleinste stukje genomen met twee champignons”, legt ze uit. Meteen daarna zien we Maggie opnieuw een heel klein stukje nemen. Haar trauma is duidelijk nog niet helemaal verwerkt.