Chris Rock zou opnieuw gevraagd zijn als presentator van de Oscars, maar gaat niet in op aanbod

Chris Rock heeft een aanbod om de Academy Awards in 2023 te presenteren afgewezen. Dat heeft de Amerikaanse komiek zelf gezegd tijdens een show zondagavond in het Arizona Financial Theatre in het centrum van Phoenix. The Academy zelf heeft nog niet gereageerd op die uitspraak.

Chris Rock kreeg in 2022 voor de derde keer de eer om de Academy Awards te presenteren. Na enkele jaren zonder vaste presentator keerde de organisatie namelijk terug naar een gastheer. Daarvoor vroeg het de Amerikaanse komiek die ook in 2005 en 2016 host was.

Will Smith

In 2022 liep het echter heel wat anders dan de vorige twee keren. Toen Chris Rock een ‘grap‘ maakte over het kale hoofd van Jada Pinkett Smith, een gevolg van de ziekte alopecia. Will Smith liet het daar niet bij. Hij stond op, stapte het podium op en gaf Chris Rock een mep in z’n gezicht. Vervolgens keerde hij terug naar z’n stoel. Chris Rock reageerde met: “Wow, Will Smith heeft me net in m’n gezicht geslagen”. Vanop z’n stoel riep Will Smith nog: “Je moet je f*cking mond houden over mijn vrouw”.

Een uur later mocht Will Smith nog een Oscar in ontvangst nemen voor Beste Acteur voor zijn rol in de film King Richard. Later nam hij wel zelf ontslag uit de Academy of Motion Picture Arts and Sciences en bood hij zijn excuses aan. Will Smith is ook voor tien jaar verbannen van de Oscars. Chris Rock zelf verwees al enkele keren al lachend tijdens een van zijn voorstellingen naar het incident.

Gastheer Academy Awards 2023

Dat deed hij ook toen hij sprak over zijn weigering om de Academy Awards in 2023 te hosten. Hij vergeleek volgens The Hollywood Reporter het accepteren van het aanbod met het terugkeren naar de plaats van een misdrijf.

Eerder deze maand liet de nieuw aangestelde Academy-CEO Bill Kramer weten dat ze “toegewijd zijn om dit jaar een gastheer op de show te hebben” en “reeds naar een aantal belangrijke partners kijken.”

Meer
Lees meer...