Coolblue lanceert augmented reality-functie in de app waarmee je tv’s kan testen in je interieur

Coolblue lanceert augmented reality-functie in de app waarmee je tv’s kan testen in je interieur

Coolblue heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de app. Het gaat om een augmented reality functie die het makkelijker moet maken om een nieuwe tv te kopen en vooral om meteen het juiste formaat te pakken te hebben. Want 15 procent van de televisietoestellen verkocht door Coolblue wordt teruggestuurd omdat het formaat anders uitvalt dan verwacht.

Iedereen die online een tv wil bestellen, heeft zich wel eens de vraag gesteld hoe groot zo’n 25, 55 of 75 inch scherm nu eigenlijk is. Je kan dat natuurlijk omrekenen, maar dan nog is het moeilijk om met een diagonaal in te schatten hoe groot zo’n scherm dan werkelijk is. Maar daar heeft Coolblue nu een oplossing voor.

Augmented reality

Via de technologie van augmented reality kan je in de app van Coolblue nu je toekomstige televisietoestel al eens testen. Hang een toestel van een bepaald formaat aan de muur, of zet hem op je tv-meubel. Vervolgens kan je vanuit alle hoeken van de kamer kijken of het formaat goed is. Voorlopig kan je de elf populairste formaten testen, maar op termijn zullen alle specifieke televisietoestellen beschikbaar worden in de app, net als andere toestellen zoals wasmachines of koelkasten.

Dankzij de augmented reality-functie, die we eerder al zagen bij IKEA, ben je er dus meteen zeker van dat je een toestel koopt dat past aan je muur en niet te groot of te klein is. Want, zo weet Coolblue, veel mensen kopen eerst een fout toestel. “We weten dat 15 procent van de tv’s in België wordt teruggestuurd, omdat het formaat van de tv anders blijkt dan gedacht”, zegt Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue. “Met de toevoeging van de augmented reality functie aan de app weten klanten vanaf nu precies welk formaat ze nodig hebben. Zo kunnen we nóg meer klanten blij maken.”

De app is beschikbaar voor Android en iOS en kan je hier downloaden.

Gesponsorde artikelen