Left Right
scrollTop top

Coronacijfers: Cijfers dalen verder, meer dan 70 procent volwassenen gevaccineerd


Coronavaccin
© Carlos Giusti / AP (via Isopix)

De coronacijfers in ons land blijven de goede richting uitgaan. Op dit moment liggen er 439 mensen in het ziekenhuis na een coronabesmetting. Het is geleden van september 2020 dat dit cijfer zo laag lag. Op de piek in november 2020 ging het nog om meer dan 7.000.

Uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de cijfers in verband met het coronavirus in ons land blijven dalen. Ook de vaccinatie verloopt nu op volle snelheid, waardoor al 70 procent van de volwassenen minstens één dosis ontving.

Gemiddeld 422 nieuwe besmettingen per dag (-43 procent)

In de week van 14 tot en met 20 juni werden in België dagelijks gemiddeld 422 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is, net ligt in de lijn van de afgelopen dagen, want zowel maandag, dinsdag en woensdag ging het om dalingen met 44 procent.

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 38.921,9 coronatesten afgenomen in ons land. Dat is 2 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt verder af. Deze ligt nu op 1,4 procent en daarmee 1 procent lager dan in de vorige periode.

Gemiddeld 29 ziekenhuisopnames per dag (-27 procent)

Ook bij het aantal ziekenhuisopnames is een sterke daling te zien. Het cijfer daalt met maar liefst 27 procent naar gemiddeld 29 opnames per dag. 

Er lagen gisteren 439 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Op weekbasis gaat het hier om een daling met 26 procent vergeleken bij de vorige periode. 183 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen, dat is eveneens een daling met 26 procent. 111 mensen moeten kunstmatig beademd worden, dat is een daling met 21 procent.

Gemiddeld 5,9 overlijdens per dag (-18 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 5,9 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 18 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 25.149 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 6.483.736 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 70,2 procent van de bevolking ouder dan 18 en 56,3 procent van de volledige bevolking. 3.610.949 mensen kregen ook al hun tweede dosis en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 39,2 procent van de volwassenen en 31,3 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich nog steeds inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…