Coronavirus: aantal besmettingen blijft dalen, triest record in India

Coronavirus update
EPA

In de week van 21 tot 27 augustus raakten dagelijks gemiddeld 430 Belgen besmet met het coronavirus. Da’s opnieuw een daling in vergelijking met de cijfers van de week ervoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens daalt verder.

De trend van een dalend aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus zet zich verder. Tussen 21 en 27 augustus stelde Sciensano bij 430 mensen per dag een besmetting vast, een daling van 14 procent. Dat brengt het totaal nu op 85.042, 443 meer dan gisteren. Dat aantal moet Sciensano wel nog verifiëren.

Het aantal besmettingen daalt in bijna het hele land. Enkel in Vlaams-Brabant en Waals-Brabant zijn de cijfers in stijgende lijn. Er is respectievelijk sprake van 23 procent en 31 procent meer besmettingen met het virus in vergelijking met de cijfers van de week voordien.

Aantal ziekenhuisopnames daalt

Ook de andere trends zijn dalend. Zo werden per week nog 104 coronapatiënten opgenomen, terwijl er de week ervoor nog sprake was van 170 opnames. Dat betekent dat er dagelijks gemiddeld 14 mensen opgenomen worden, die besmet zijn met het virus.

In totaal liggen nu 233 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. 71 van hen liggen op de afdelingen intensieve zorgen.

Totaal van 9.894 doden

Het gemiddelde aantal overlijdens is bijna gehalveerd. Gemiddeld overleden 4 mensen per dag aan de gevolgen van Covid-19. Een week eerder was nog sprake van 6 doden per dag. In totaal overleden nu al 9.894 Belgen aan de ziekte. 

Record in India

India heeft een triest wereldrecord verbroken. Daar werden in één dag tijd maar liefst 78.761 besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat India maar liefst een miljard inwoners telt, maar toch is het cijfer duizelingwekkend hoog.

Op de radio repte premier Modi met geen woord over de cijfers. Hij benadrukte alleen dat iedereen zich aan de regels moet houden, en gelukkig en gezond moet blijven.

Gesponsorde artikelen