Left Right
scrollTop top

India zet ‘wereldrecord’ neer met bijna 80.000 nieuwe besmettingen op één dag


Coronavirus India
© Isopix

In India zijn gisteren 78.761 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat is het hoogste dagrecord ooit voor een land sinds de uitbraak van de coronapandemie. Het vorige record stond op naam van de Verenigde Staten.

Terwijl veel landen het coronavirus enigszins onder controle lijken te hebben, zijn er anderen die volop in een tweede golf zitten. Nog andere landen zitten echter nog steeds midden in de eerste golf.

Een van die landen is India. Het Aziatische land is ondertussen opgeklommen naar de derde plaats op het vlak van besmettingen met in totaal 3,6 miljoen geregistreerde positieve gevallen. Enkel de Verenigde Staten (6 miljoen) en Brazilië (bijna 3,9 miljoen) staan nog boven hen.

78.761 nieuwe besmettingen

Dat aantal stijgt in India nog steeds heel snel. Zaterdag registreerde het land 78.761 nieuwe besmettingen. Dat blijkt uit cijfers van de gerenommeerde John Hopkins universiteit. Dat is het hoogste dagrecord ooit voor eender welk land ter wereld. Het vorige ‘record’ stond op naam van de Verenigde Staten met 77.638 besmettingen en dateert van 17 juli. Gisteren deed India daar overigens nog eens 78.512 gevallen bij.

Het grote aantal positieve gevallen in India de laatste week heeft ook wel te maken met de opgedreven testcapaciteit. Het land voert op dit moment elke dag bijna 1 miljoen testen uit. Enige tijd terug waren dat er nog maar 200.000.

Versoepelingen

Ondanks de vele nieuwe besmettingen en dagelijks zo’n 1.000 doden, heeft premier Narendra Modi aangedrongen op een versoepeling van de coronamatregelen. Zo zou op 7 september de metro van Delhi – cruciaal voor miljoenen Indiërs – opnieuw openen. Er zullen vanaf dan ook een beperkt aantal sport- en religieuze evenementen toegelaten worden.

Scholen en bioscopen blijven wel nog minstens tot eind september gesloten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810