Courteney Cox reageert op overlijden Matthew Perry en deelt een van haar favoriete momenten vanop de set

Het is ondertussen iets meer dan twee weken geleden dat acteur Matthew Perry overleed. Hij is vooral bekend van zijn rol als Chandler Bing in Friends. De rest van de cast reageerde al met een gedeeld statement, maar nu delen de castleden ook hun persoonlijke berichten aan de acteur. Na Matt LeBlanc komt nu ook Courteney Cox met haar statement.

Op 29 oktober moesten we afscheid nemen van de 54-jarige acteur Matthew Perry. Hij werd levenloos teruggevonden in de jacuzzi van z’n woning in Los Angeles. Ondertussen werd hij al in intieme kring begraven, waarbij ook zijn collega’s van Friends aanwezig waren. Deze collega’s – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer en Matt LeBlanc – deelden al een gezamenlijk statement waarin ze lieten weten dat ze allemaal kapot waren van het verlies van Matthew. “We waren meer dan alleen collega’s. We zijn een familie.” In het statement schreven ze ook dat ze, wanneer ze daar zelf klaar voor waren, meer zouden zeggen. Zo deelde Matt LeBlanc gisteren als eerste zijn statement op Instagram. Enkele uren later volgde ook Courteney Cox.

Courteney Cox

In Friends speelde Courteney Cox Monica, die eerst de buurvrouw en later de vriendin, echtgenote en moeder van de kinderen van Chandler (Matthew Perry) werd. De twee speelden dus jarenlang nauw samen en zo ontstond ook naast het scherm een mooie vriendschap. “Ik ben zo dankbaar voor elk moment dat ik met je had, Matty, en ik mis je elke dag”, begint het statement van Courteney Cox.

“Wanneer je zo nauw met iemand samenwerkt als ik deed met Matthew, zijn er duizenden momenten die ik zou willen delen. Maar voorlopig hou ik het bij een van m’n favorieten. Om jullie een beetje achtergrond te geven: Chandler en Monica zouden eigenlijk maar een onenightstand hebben in Londen. Maar door de reactie van het aanwezige publiek werd het het begin van hun liefdesverhaal. In deze scène fluisterde Matthew voor de camera’s begonnen te draaien een grappige zin in m’n oor die ik kon zeggen. Hij deed vaak zulke dingen. Hij was grappig en vriendelijk.”

Bij haar statement deelde Courteney het fragment waarin de reactie van het publiek duidelijk te horen is en ze ook zegt wat Matthew hem had ingefluisterd.

Bekijk hier de post van Courteney Cox op Instagram:

Meer
Lees meer...