Courtney Love “viert” haar 28ste huwelijksverjaardag met Kurt Cobain

Nirvana-frontman Kurt Cobain zou op 24 februari 28 jaar getrouwd zijn met Courtney Love. Dat huwelijk duurde uiteindelijk maar een dikke twee jaar, maar dat wil niet zeggen dat Love haar echtgenoot vergeten is. Integendeel. Om hun 28ste huwelijksverjaardag te “vieren” deelde ze een foto van hun huwelijk met een emotionele boodschap.

Precies 28 jaar geleden stonden Kurt Cobain en Courtney Love samen op Waikiki Beach in Honolulu. Zij in een witte jurk, hij in een houthakkershemd. De perfecte combinatie voor een trouwfeest, als je ’t ons vraagt.

Emotionele boodschap

Hun huwelijk duurde niet lang, want amper twee jaar later overleed Kurt Cobain. Dat wil niet zeggen dat Courtney Love haar Nirvana-frontman helemaal vergeten is. Integendeel: ze deelde een foto en een emotionele tekst om hun huwelijksverjaardag te vieren.

https://www.instagram.com/p/B8-PujFF00G/?utm_source=ig_web_copy_link

“Ik herinner me dat ik me zo gelukkig voelde, een beetje duizelig, zó verliefd en dat ik wist hoeveel geluk ik had gehad”, schrijft Love onder andere. “Deze man was een engel. Ik ben hem dankbaar dat hij er altijd voor me geweest is.”

“Bijna”

https://www.instagram.com/p/BhMm7liBXP7/?utm_source=ig_web_copy_link

“Heel wat delen van de voorbije 28 jaar zijn een kwelling geweest, chaotisch en telkens een beetje beter.” Maar dat wil niet zeggen dat het altijd even makkelijk was om de dood van haar echtgenoot te verwerken. “Ik ben er bijna aan onderdoor gegaan. Bijna.”

Courtney Love verwijst ook naar de vreemde goddelijkheid van haar echtgenoot als frontman van Nirvana. Daarnaast bedankt ze de “weinige goede vrienden” die ze heeft en benadrukt ze hoe hard het haar geholpen heeft om te stoppen met drinken en drugs.

Sneltrein

Kurt Cobain en Courtney Love hebben heel snel heel grote stappen gezet in hun relatie. Ze begonnen te daten op het einde van 1991. Een paar maanden later stapten ze in het huwelijksbootje, op 24 februari 1992. En nog eens een paar maanden later werd hun enige dochter, Frances Bean Cobain geboren.

De twee hadden een speciale relatie, met een belangrijke rode draad: drugs. Voor de geboorte van Frances Bean zouden Kurt en Courtney elk apart naar een afkickkliniek getrokken zijn, maar daar checkten ze een paar dagen later al weer uit.

Meer
Lees meer...