‘Dagelijkse Kost’ krijgt applicatie om je te helpen met inspiratie om te koken

De enorme database van recepten uit het VRT 1-programma Dagelijkse Kost met Jeroen Meus is nu allemaal samen terug te vinden in een gloednieuwe applicatie. Dankzij de handige interface moet je daar snel inspiratie kunnen vinden om te beslissen wat je kan klaarmaken.

Niet het koken zelf, maar eerder het beantwoorden van de vraag “Wat eten we vandaag?” is voor velen het vervelende aan eten klaarmaken. Tegenwoordig is het vaak TikTok dat als inspiratie dient, denk maar aan de beruchte pasta met twee ingrediënten. Als je daar niet je goesting vindt, kan je nu ook gebruik maken van de applicatie van Dagelijkse Kost.

Op dit moment kan je op VRT 1 kijken naar alweer het veertiende seizoen van Dagelijkse Kost. In al die jaren heeft Jeroen Meus heel wat gerechten klaargemaakt. Al die recepten kan je al langer vinden op de website dagelijksekost.vrt.be.

Swipen

Omdat veel hobbykoks die website via hun smartphone bezoeken, besloot de VRT een applicatie te maken van Dagelijkse Kost. Die kookapp is geïnspireerd op datingapps zoals Tinder, al moet je hier gerechten swipen naar links of naar rechts. Op die manier kan je je gepersonaliseerde lijst met favoriete recepten samenstellen. Voor je begint te swipen, kan je ook enkele filters instellen om zo bijvoorbeeld aan te geven dat je vegetarisch bent.

Daarnaast kan je ook je favoriete gerechten gebruiken om een persoonlijk weekmenu samen te stellen. Tot slot kan je ook vrienden en familie toevoegen in de applicatie en zo je persoonlijke favorieten met hen delen.

De app van Dagelijkse Kost is vanaf nu gratis te downloaden in alle app stores.

Meer
Lees meer...