Left Right
scrollTop top

Recept voor vegan kip met amper twee ingrediënten gaat viraal op TikTok


TikTok vegan kip
© TikTok

De nieuwste TikTok-hype is geen dansje of een hack, maar het gaat om een recept om de vleesvervanger seitan te maken. Als je seitan op de juiste manier maakt, kan je van bloem en water een vervanger voor kip maken en dat is makkelijker dan je zou denken.

Wie geregeld door TikTok scrolt, is misschien al video’s tegengekomen waarop mensen bloem aan het wassen zijn. En dat doen ze niet omdat ze de bloem vies vinden, maar wel omdat ze er de vleesvervanger seitan van willen maken.

Recept

Het recept is supermakkelijk. Je neemt bloem en water. Dat kneed je samen tot een deeg en laat je vervolgens een uur rusten. Daarna kneed je het deeg opnieuw, maar deze keer onder water.

Je moet het deeg zo verschillende keren wassen tot het water bijna volledig doorzichtig blijft. Tijdens het wassen van het deeg was je eigenlijk het zetmeel weg en hou je enkel de gluten over. Wanneer je deeg volledig schoongewassen is, is het tijd om je deeg te kruiden. Dat doe je naar eigen smaak, maar er bestaan ook al enkele recepten op TikTok.

Wanneer je deeg afgekruid is, laat je het opnieuw een uur rusten. Vervolgens rek je het uit en knoop je het in elkaar. Daarna bak je het eerste langs alle kanten aan in de pan en daarna kook je het in groentebouillon voor 45 minuten. En dan zou je deeg de textuur van kip moeten hebben.

Bekijk hier het recept:

@futurelettuce

2-ingredient chicken replacement 🌱✨ #washedflour #wtfmethod #veganrecipes #vegantiktok #foodtiktok #foryou #fyp

♬ original sound – 🗿

Dit is het recept voor wanneer je een slowcooker in huis hebt:

@thevietvegan

the old school method of making wheat meat! Full recipe on TheVietVegan.com & full vid on the YouTubes #seitan #washedflour #veganrecipes

♬ Skate – Trees and Lucy

Er zijn ook recepten met iets meer ingrediënten:

@desperatelyseekingseitan

here it is! finally living up to my namesake. #VideoSnapChallenge #ASOSFashunWeek #seitan #vegan #veganchicken #veganrecipes #foodtiktok #veganfood

♬ Fairy Fountain – Mikel & Gamechops

Dit recept zou smaken zoals kip van KFC:

@lozfood

Experimental vegan KFC made from flour??? #seitan #vegan #food #foodtok

♬ original sound – ❤️❤️

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428