Kijkers Netflixreeks ‘DAHMER’ vragen een memorial voor slachtoffers Jeffrey Dahmer op plaats appartement

De Netflixreeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een gigantisch succes voor Netflix. De serie, die gemaakt werd door Ryan Murphy en Ian Brennan kreeg al kritiek van de families van de slachtoffers van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, maar nu lijkt er ook iets positiefs uit voort te komen. Heel wat mensen vragen nu namelijk om een memorial voor de slachtoffers.

Op woensdag 21 september verscheen de reeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix. Het gaat om een fictiereeks, gebaseerd op de seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer. De reeks kende al het beste debuut van een nieuwe reeks op Netflix en lijkt nu ook te zorgen voor een nieuw gedenkteken voor de slachtoffers van Jeffrey Dahmer.

Memorial

De stad Milwaukee, waar Jeffrey Dahmer het meeste van z’n moorden beging, krijgt sinds de release van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix opvallend vaak dezelfde vraag. Jeff Freming, de communicatieverantwoordelijke van de burgemeester van Milwaukee, Cavalier Johnson, vertelt dat er al verschillende telefoontjes binnenkwamen. De bellers hadden altijd dezelfde vraag: of er een memorial gebouwd kan worden als eerbetoon aan de slachtoffers van Jeffrey Dahmer.

“Ik denk dat de nieuwe reeks van Netflix de interesse heeft opgewekt van het publiek. Ik weet niet of er voor de release van DAHMER publieke interesse was in een memorial”, legt Fleming uit aan The Daily Beast. Er wordt nu gevraagd om een memorial te plaatsen op de plaats waar het appartementsgebouw van Jeffrey Dahmer stond waar hij het meeste van zijn moorden pleegde. Het gebouw werd in 1992 afgebroken. Op dit moment is het een grasperk. De burgemeester zou openstaan voor het idee om een memorial te plaatsen op de locatie. Maar er zijn ook bedenkingen.

“Veel mensen hebben een ziekelijke obsessie met Jeffrey Dahmer”, vertelt Fleming. “Daardoor zou het een uitnodiging kunnen worden voor deze mensen om het te zien als een plaats om te verzamelen. De burgemeester wil geen griezelige plaats voor Dahmer-supporters creëren.”

Bekijk hier nog eens de trailer van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...