‘DAHMER’ verliest LGBTQ+-label van Netflix

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story staat nog maar sinds vorige week op Netflix, maar er is al heel wat rond te doen geweest. De reeks kende het beste debuut ooit op de streamingdienst, maar kreeg ook al heel wat kritiek. Die kwam onder andere van de families van de slachtoffers van Jeffrey Dahmer. Maar ook vanuit de LGBTQ+-beweging kwam er kritiek en daarop heeft Netflix nu gereageerd.

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story staat op Netflix niet langer bij de LGBTQ+-content. De reeks gaat over de seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer, die homoseksueel was. Daarom kreeg de serie initieel het LGBTQ+-label van Netflix. Maar dat schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat.

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Op woensdag 21 september verscheen DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story van Ryan Murphy en Ian Brennan op Netflix. De reeks met Evan Peters in de hoofdrol als seriemoordenaar Jeffrey Dahmer brak al meteen het record voor het beste debuut op de streamingdienst. De reeks werd in z’n eerste vijf dagen al bijna 200 miljoen uren bekeken. Geen enkel eerste seizoen van een serie deed ooit beter op Netflix.

Maar er kwam ook meteen heel wat kritiek op DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Veel mensen waren van mening dat de reeks de moordenaar romantiseert en ook de familie van de slachtoffers van Jeffrey Dahmer had weinig goeds te zeggen over de serie.

LGBTQ+-label

Nu komt het nieuws dat de reeks ook kritiek kreeg vanuit de LGBTQ+-gemeenschap. De reeks kreeg aanvankelijk het LGBTQ+-label van Netflix. Reeksen met LGBTQ+-personages krijgen dit label waardoor ze ook aangeraden worden wanneer je een andere reeks met dat label gezien hebt. Mensen die Heartstopper of Queer Eye uitgekeken hadden, kregen nadien de melding dat ze “misschien geïnteresseerd zouden zijn in DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story“. Een reeks in een wel heel ander genre.

Op sociale media kwam er kritiek op de keuze voor het label. Zo vonden mensen van de LGBTQ+-gemeenschap dat de reeks geen juiste vertegenwoordiging was van de LGBTQ+-beweging. Netflix volgde hen daarin en verwijderde enkele dagen geleden het label van de serie. DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story heeft wel nog de labels “Crime TV Shows“, “TV Horror“, “US TV Shows” en “Dark“.

Bekijk hier nog eens de trailer van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...