Wie is Daphne Wellens uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

Vanavond krijgt het Nederlandse duo Merol en Arjen Lubach het gezelschap van een Belgische (musical-)actrice. Het gaat om Daphne Wellens die je vooral kan kennen van haar rol als Leen in Spring of als een van de leden van de 6 Teens.

Daphne Wellens is de nieuwkomer in De Slimste Mens ter Wereld. Ze is al meer dan twintig jaar actief in de acteerwereld, waarbij ze al als tiener op televisie te zien was. Dit is waar je haar van kan kennen.

Spring

Daphne startte haar zang-, dans- en acteercarrière bij Studio 100. Daar was ze van 1998 tot 2002 een van de dansers van het Samsonballet en was ze dus te zien bij de Samson en Gert Kerstshows. Later kreeg ze een rol in de musical Pinokkio, die ook werd uitgebracht door Studio 100.

Van 2002 tot 2004 maakte Daphne deel uit van de groep 6 Teens. Die groep was te zien als achtergrondkoor in verschillende nummers van Samson en Gert en Big en Betsy, maar had ook eigen nummers. De meesten zullen Daphne echter kennen als Leen uit Spring. Die rol speelde ze in het vijfde en zesde seizoen van de Ketnetreeks, die (voor de eerste keer) uitgezonden werden in 2007 tot 2008.

Later acteerwerk

Maar ook na Spring was Daphne in verschillende reeksen te zien. Zo speelde ze een van de hoofdrollen in de VTM-reeks De Rodenburgs en had ze kleine rolletjes in onder andere Vermist, Rox en Spitsbroers.

In 2017 speelde ze naast haar vriendinnen Frances Lefebure en Evelien Bosmans in de langspeelfilm Charlie en Hannah gaan uit. Eerder dit jaar speelde ze nogmaals naast diezelfde twee vriendinnen (en De Slimste Mens-jurylid Jennifer Heylen) in F*** you Very, Very Much.

Ook haar passie voor musical heeft Daphne nog niet opgeborgen. Zo was ze in 2019 nog te zien als Sarah in de musical ’40-’45.

Meer
Lees meer...