De 10 beste restaurants ter wereld volgens Tripadvisor

Op vakantie hoort lekker eten erbij. Het mag er dan ook al eens chiquer aan toe gaan en wat meer kosten. Op Tripadvisor, waar mensen een recensie kunnen schrijven over hotels, restaurants en bezienswaardigheden, staan duizenden restaurants. De beoordelingen variëren van erbarmelijk slecht tot buitengewoon goed. Hieronder vind je de tien beste restaurants ter wereld waar je zeker eens moet langsgaan, als je bankrekening het aankan tenminste. 

10.  Martin Berasategui, San Sebastian (Spanje)

Tripadvisor JP_MELB

Een driesterrenrestaurant vernoemd naar de chef-kok, net over de grens met Frankrijk. Klanten noemen het eten onbeschrijfelijk en het beste dat ze ooit hebben gegeten. Een recensent op Tripadvisor schreef: “De kunst en het begrip van het eten was gewoon adembenemend. Martin is een genie in presentatie en uitzonderlijk koken.”

Daar hangt natuurlijk ook een prijs aan vast. Een hoofdgerecht kost gemakkelijk 60 tot 70 euro. Voor een dessert betaal je 30 euro, maar wie heeft dat niet over voor chocolade soufflé met karamel, kaneelijs en cacaocrème? Een menu kost ongeveer 195 euro. Als je het wat verder wil zoeken: Berasategui heeft ook restaurants in Barcelona, Tenerife, de Dominicaanse Republiek, Mexico en Costa Rica.

9. Le Gavroche, Londen (Engeland)

Tripadvisor PheonixWelschGirl
Le Gavroche staat op Tripadvisor op nummer 9 van meer dan 17.000 restaurants in Londen en won al 26 awards. Het was het eerste restaurant dat drie Michelinsterren kreeg in het Verenigd Koninkrijk, al moet Le Gavroche het nu nog stellen met twee sterren. Het restaurant heeft ook een plek in het Guiness Book of Records omdat het de duurste maaltijd ooit serveerde van maar liefst 25.000 euro. Het kan ook goedkoper, een lunch kost ‘maar’ 70 euro en een diner rond de 150 euro. Recensenten op Tripadvisor vinden de service fantastisch, het eten sensationeel en elke cent waard. Je kan best wel een paar maanden op voorhand reserveren. 

8. Le Manoir Aux Quat’Saisons, Great Milton (Engeland)

Tripadvisor Andre H

Le Manoir bevindt zich in een historisch herenhuis vlakbij Oxford. Het restaurant heeft twee Michelinsterren en kan 260 gasten per dag ontvangen. Voor de allerrijksten is er zelfs een helikopterplatform om te parkeren. Le Manoir heeft een tuin waarin groenten en kruiden worden gekweekt voor het restaurant.

Het personeel is uiterst vriendelijk, glazen worden continu bijgevuld en het eten is voortreffelijk. De rekening kan oplopen tot 300 euro, maar alle klanten zijn het erover eens: het is elke cent waard. Je kan er ook overnachten, maar een suite kost tussen de 900 en 2.000 euro voor één nacht. 

7. Epicure, Parijs (Frankrijk)

Tripadvisor Epicure

Epicure ziet eruit zoals je zou verwachten dat een restaurant in Parijs eruit ziet: vlekkeloze witte tafelkleden, gouden lusters en marmer van muur tot muur. Klanten worden ook gevraagd zich netjes te kleden. Misschien allemaal een beetje cliché, maar wat wil je, Epicure hoort niet voor niets bij vijfsterrenhotel Le Bristol en heeft zelf maar liefst drie Michelinsterren. In tegenstelling tot veel andere restaurants is Epicure elke dag open. 

Op de website staat het volledige menu. Bij de voorgerechten vind je kaviaar, foie gras en truffels waarbij de prijzen oplopen tot 150 euro. Als hoofdgerecht staat er onder andere kreeft, Nieuw-Zeelandse spinazie (wat is er mis met Franse spinazie?) en haas op het menu voor 80 tot 150 euro. Epicure staat op Tripadvisor op nummer 1 van 13.000 restaurants in Parijs en kreeg tot nu toe 1 vreselijke beoordeling tegenover 600 uitstekende.

6. El Club Allard, Madrid (Spanje)

Tripadvisor Irina P
El Club Allard is geen restaurant dat gemakkelijk te vinden is. Buiten hangt geen bord, dus als je het niet kent, loop je het zo voorbij. Het werd al beloond met Michelinsterren en verschillende andere awards. Je kan er kiezen uit drie verschillende menu’s, elk bestaande uit zeven gangen: Rendezvous (€86), Seduction (€98) en Revolution (€115). El Club Allard noemt haar menu’s een ‘ervaring’ en de klanten denken er ook zo over. Tip van Tripadvisor: ben je een keer in Madrid, hou een centje opzij en ga genieten in El Club Allard.

5. Alinea, Chicago (VS)

Tripadvisor Ivy W

De top tien van beste restaurants volgens Tripadvisor wordt gedomineerd door Europese landen, maar de Verenigde Staten laten zich niet doen en staan op de vijfde plaats. Alinea bestaat nog nog geen tien jaar maar heeft al drie sterren en wordt gezien als het beste restaurant in Chicago. Prijzen staan niet op hun website (maar die variëren van 120 tot 800 euro), foto’s van hun gerechten wel en het lijken net kunstwerken.

De porties zijn klein maar je vertrekt er niet met een lege maag. Recensenten op Tripadivsor zijn een en al lof: “De beste maaltijd die we ooit hebben gegeten”, “De onberispelijke presentatie, creatieve smaak en de vriendelijke service waren allemaal absoluut perfect”, of simpelweg: “Gewoonweg briljant”.

4. The French Café, Auckland (Nieuw-Zeeland)

Tripadvisor Ollie O.
The French Café wordt op de ranglijst van beste restaurants in Auckland verslagen door een ijssalon. Beetje gênant, maar als je meer wilt dan een tussendoortje ben je hier aan het goede adres. The French Café kreeg al verschillende awards, maar nog geen sterren. Misschien is dit dus het uitgelezen moment om een het een bezoekje te brengen, voor het enkel betaalbaar wordt voor de upperclass. Al kost een menu nu al gemakkelijk 85 euro. Je krijgt er wel waar voor je geld. Een klant schreef op Tripadvisor: “Ze hadden gezegd dat het menu bestond uit zes gangen, maar ik was de tel kwijt na de tiende.”

3. Maison Lameloise, Chagny (Frankrijk)

Tripadvisor Lameloise
Frankrijk heeft een reputatie hoog te houden qua culinaire prestaties. Lameloise doet het op dat vlak allesbehalve slecht met drie Michelinsterren. Velen zijn verbaasd dat een restaurant van deze klasse zo ver buiten Parijs te vinden is. Chef-kok Jacques nam het over van zijn vader, die het op zijn beurt had overgenomen heeft van zíjn vader. Jacques Lameloise was de jongste chef ooit met drie sterren. Tripadvisor raadt het aan voor romantische gelegenheden, om zaken te doen of gewoon om de lokale keuken te proeven. De rekening kan oplopen tot 200 euro. Klanten vinden het niet goedkoop maar noemen het een “ervaring voor het leven” en “het beste restaurant in Frankrijk.”

2. Midsummer House, Cambridge (Engeland)

Tripadvisor KenttoaBroad

Het cliché dat Engeland niets kent van lekker eten, wordt nog maar eens ontkracht door Midsummer House. Chef Daniel Clifford maakt topmenu’s met zowel exotische als lokale producten. Op de kaart staan kreeft, kwartel en coquilles, maar even goed varkensvlees met savooiekool.

Een vijfgangenmenu kost 60 euro, een zevengangenmenu 100 euro. Het restaurant ligt in een rustige, landelijke omgeving maar heeft daar al een prijs voor moeten betalen. Al twee keer liep het vol water na een overstroming. Ondanks die pech staat Midsummerhouse er nog steeds, en wel met twee sterren. 

1. El Celler de Can Roca, Girona (Spanje)

Tripadvisor Mellowtrax

Niet Noma in Kopenhagen, wel El Celler de Can Roca in Girona is volgens Tripadvisor het beste restaurant. Het Spaanse restaurant werd in 2013 verkozen tot beste restaurant ter wereld door het prestigieuze Restaurant Magazine, maar moest een jaar later haar plaats weer afstaan aan Noma.

Het restaurant wordt uitgebaat door de Roca broers. De oudste, Joan, is de chef-kok, de middelste, Jospeh, is de sommelier en de jongste, Jordi, maakt de desserts. El Celler heeft sinds enkele jaren drie sterren. Het is een traditioneel Catalaans restaurant maar serveert ook complexe gerechten. De prijzen variëren tussen de 20 en 200 euro. Op Tripadvisor zijn enkelen teleurgesteld over de bediening en het eten, maar het merendeel vindt El Celler een fantastisch restaurant en terecht de nummer één. Enkele maanden op voorhand reserveren is aangeraden, want het restaurant heeft plaats voor slechts 45 gasten.

Bron: Tripadviser, Business Insider

Meer
Lees meer...