‘De Expeditie: Groenland’: Viktor vertelt openhartig over zijn vader Gert

Op Play4 kan je op dit moment kijken naar de loodzware tocht van acht bekende Vlamingen in De Expeditie: Groenland. En die ontbering en koude maakt het niet enkel lichamelijk moeilijk, maar brengt ook serieuze onderwerpen bij de deelnemers naar boven. Zo hebben Viktor Verhulst en Sven Mary het over hun vaders.

In De Expeditie: Groenland ondernemen acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt.

Het gezelschap dat de zware uitdaging aangaat in De Expeditie: Groenland bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, presentator Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs. Zij worden bijgestaan door twee ervaren arctische gidsen Henk-Jan en Brecht.

Viktor Verhulst en Sven Mary

Tijdens die tocht slapen de deelnemers per twee in één tentje. Presentator Viktor Verhulst is daarbij samengeplaatst met advocaat Sven Mary. En hoewel die twee op het eerste zicht heel verschillend zijn, is er toch een grote gelijkenis. Hun vaders zijn namelijk twee bepalende figuren geweest in de Vlaamse televisiegeschiedenis, die beiden ook belangrijke functies hadden in de bedrijfswereld.

Zo is Viktor uiteraard de zoon van Studio 100-baas Gert Verhulst. Sven Mary is dan weer de zoon van Tony Mary, die vier jaar lang gedelegeerd bestuurder was de VRT en ook topfuncties had bij onder andere IBM, Synergia en Belgacom.

Trots

In een preview voor de komende aflevering zien we hoe Viktor een briefje voorleest van zijn vriendin Sarah Puttemans. Die tekst lijkt hem te raken en dan vooral het feit dat ze zegt trots te zijn op hem. “Dat is niet iets dat mensen vaak tegen elkaar zeggen”, zegt Viktor. Sven Mary voegt daaraan toe dat het bij hem lang duurde voor zijn vader dat durfde zeggen. Ook Viktor beaamt dat.

Bekijk hier het fragment uit De Expeditie: Groenland:

De Expeditie: Groenland is te bekijken via Streamz. Vanaf maandag 8 januari verschijnt het programma ook wekelijks om 21.15 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...