“De grootste dinosaurus ooit” was 40 meter lang en 20 meter hoog

In Argentinië zijn botten opgegraven van wat de grootste dinosaurus ooit moet geweest zijn. Met een lengte van veertig meter, een hoogte van twintig meter en een gewicht van 77 ton overklast hij de vorige grootste ooit dino ooit met gemak.

Aan de gigantische dijbenen kunnen de paleontologen afleiden dat het beest 77 ton moet hebben gewogen, zo meldt de Britse openbare omroep BBC. Dat is evenveel als 14 Afrikaanse olifanten samen en 7 ton meer dan de vorige grootste dino ooit, de Argentinosaurus (zie foto boven).

“Deze dinosaurus is het grootste dier dat ooit op aarde rondgelopen heeft”, aldus een van de paleontologen. Zij geloven dat het een soort titanosaurus is, een gigantische herbivoor die 95 à 100 miljoen jaar geleden (in het Late Krijt) leefde in de bossen van Patagonië. Een naam heeft de nieuwe soort nog niet. 

Het was een plaatselijke boer die de beenderen vond in de woestijn nabij La Flecha, in Patagonië. Paleontologen slaagden erin 150 botten op te graven van 7 verschillende dinosaurussen. De botten waren allemaal in opvallend goede toestand, maar geen van de skeletten was compleet.

Meer
Lees meer...