‘De Smurfen’ komen binnenkort met heel wat nieuwe projecten, waaronder een nieuwe film

Het is even heel stil geweest, maar binnenkort zijn De Smurfen terug te zien op het grote scherm. De filmrechten van de blauwe stripfiguurtjes zijn namelijk gekocht door Paramount en Nickelodeon, en die beloven al meteen heel wat nieuwe projecten. Door de overgang van Sony naar de nieuwe studio, zal er dus wel geen vervolg meer komen op de Smurfen-films met Neil Patrick Harris.

Er zitten heel wat nieuwe De Smurfen-projecten in de pijplijn. Dat hebben Paramount en Nickelodeon bekend gemaakt nadat ze de filmrechten van de stripfiguurtjes hebben overgenomen. Vanaf nu werken de twee bedrijven dus samen met LAFIG Belgium en IMPS, het bedrijf dat het volledige merk ‘De Smurfen‘ beheert. Ze beloven alvast een aantal films en ook een originele tv-serie.

Films

Het eerste nieuwe project zal volgens Paramount een nieuwe animatiefilm met een hoog musicalgehalte worden. Dat is geen slechte zet, want bedrijven als Disney zijn het bewijs dat dit soort projecten goed werken. Laatst bewees het dat nog maar eens met Encanto. De nieuwe Smurfen-film zal geschreven worden door Pam Brady, die eerder ook al meewerkte aan South Park. Of dat ook garant staat voor een humoristisch verhaal en script, dat zal nog moeten blijken. De film heeft wel al een releasedatum en zou pas op 20 december 2024 (!) uitkomen.

De Smurfen waren al eerder in de cinema te zien in de gelijknamige film uit 2011 en de twee sequels die daarop volgden in 2013 en 2017. De nieuwe film zal geen vervolg zijn op die franchise, maar wel een volledig nieuw Smurfen-universum uitbouwen.

Nickelodeon

Ook op het vlak van tv-series zal het concept nieuw leven krijgen. Paramount bezit namelijk ook Nickelodeon, waardoor de Smurfen ook een plek op die zender zullen krijgen. In 2016 ging in de Verenigde Staten een nieuwe serie over de blauwe figuurtjes van start, dat later ook te zien was op Nickelodeon. Nu heeft die zender een tweede seizoen besteld, en zal het er dus verder mee aan de slag gaan.

Latifa Ouaou, uitvoerende vicedirecteur van beide bedrijven, kan alvast niet wachten om de Smurfen te verwelkomen. “De Smurfen is een iconische en geliefde franchise, en we kunnen niet wachten om hen te introduceren aan een volledig nieuwe generatie van fans”, klonk het in een statement aan Variety. Naast De Smurfen heeft Paramount nog een aantal andere bekende animatietitels in zijn bezit, namelijk Teenage Mutant Ninja Turtles en PAW Patrol. Beide franchises doen het ontzettend goed, dus we hopen dat De Smurfen dat voorbeeld zullen volgen.

Meer
Lees meer...