‘De Verhulstjes’: Franse wc’s brengen trauma’s naar boven bij Gert

Het vijfde seizoen van De Verhulstjes is begonnen met een tripje naar Frankrijk. Daar treffen we de familie eerst aan op hun buitenverblijf in Saint-Tropez. Daarna gaat het naar een nostalgische camping in de Ardèche waar Gert in zijn jeugd jaarlijks kwam. Veel mooie herinneringen dus, maar toch ook enkele mindere.

Sinds 2021 zijn er al vier seizoenen van De Verhulstjes verschenen op tv. Het programma kon steeds op veel positieve reacties en heel wat kijkcijfers rekenen. Het kwam dan ook niet als een verrassing toen Gert Verhulst begin maart bekendmaakte dat er een vijfde seizoen kwam. “We gaan iets leuks doen”, klonk het toen.

Dat leuks bleek iets later een cruise te zijn. Gert, Ellen, Marie en Viktor nemen daarvoor de boot in Kiel, Duitsland, trekken langs Kopenhagen, Denemarken en gaan door tot Flåm in Noorwegen. Daardoor zal een deel van het nieuwe seizoen zich afspelen in Scandinavië.

Ardèche

Maar daarnaast staan er ook andere dingen op de planning. Zo volgen we het gezin uiteraard ook in België, in hun tweede huis in Saint-Tropez én op een camping in de Ardèche. Op die camping kregen we een rondleiding van expert Gert en dat brengt de familie ook naar het sanitaire blok.

Ook dat roept herinneringen op bij Gert, al zijn die niet allemaal even goed. “Vroeger was er maar één gewoon toilet hier en waren al de rest Franse wc’s. Daardoor heb ik eens een zomer acht dagen niet naar het toilet kunnen gaan”, legt hij uit. “Daarom ben je zo groot geworden”, lacht Ellen.

Bekijk hier het fragment uit De Verhulstjes:

De Verhulstjes is vanaf zondag 5 november elke week om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...