‘De Verraders’: Zo verloopt de weg naar de laatste allesbeslissende Ronde Tafel

In De Verraders staat komende zondag de finale op de planning. Vijf bondgenoten en twee verraders beginnen aan de aflevering waarbij ieder moment van belang zal zijn om uiteindelijk de overwinning binnen te halen.

Vorig jaar wisten de bondgenoten in De Verraders aan de laatste Ronde Tafel de overwinning te grijpen. Bart Kaëll, Kim Van Oncen, Ward Lemmelijn en Niels Albert ontmaskerden toen namelijk met Jamie-Lee Six de laatste overgebleven verrader.

Deze keer staan de verraders er iets beter voor. Na een moeilijke start hebben ze, dankzij twee overlopers, namelijk toch met twee personen de finale weten te bereiken. Na het afvallen van Charlotte Van Brabander blijven Bart Appeltans en Guy T’Sjoen nog over. 

Laatste moord

Voor hen staan er wel nog enkele zeer belangrijke momenten op de planning. Zo moet er eerst nog een laatste bondgenoot vermoord worden. Uit de vorige aflevering weten we dat Bart en Guy daarbij twijfelen tussen Hans Van Alphen en Franky De Smet-Van Damme. Een preview van de finale lijkt te bevestigen dat het inderdaad tussen hen zal gaan om vlak voor de finale vermoord te worden.

Laatste dolken

Wie er precies vermoord is, zullen de kandidaten pas ontdekken tijdens hun allerlaatste missie. Daarin wordt de groep voor dag en dauw wakker gemaakt en gedumpt in een nabijgelegen bos. De vier deelnemers die het snelst een parcours afleggen, krijgen toegang tot de wapenkamer. Daar zijn twee dolken te verdienen. Die kunnen cruciaal zijn voor de overwinning in het spel, want een dolk is een dubbele stem waard aan de Ronde Tafel.

Laatste Ronde Tafel

“Tien dagen geleden zaten we hier met twintig onschuldige kandidaten. Vandaag gaan we stemmen tot we nog met drie mensen aan tafel zitten of tot jullie unaniem beslissen om te stoppen als jullie zeker zijn dat alle verraders naar huis zijn. En nog specialer is dat wie verbannen wordt zijn of haar identiteit niet meer meteen kenbaar maakt. Pas aan het einde van de stemming maken we bekend wie er nog rond de tafel zit. Zit daar een verrader tussen dan wint die verrader. Zijn het bondgenoten, dan winnen de bondgenoten”, legt Staf Coppens uit hoe de laatste Ronde Tafel in zijn werk gaat. Om het spel te winnen moet er straks dus minstens één verrader alle stemmingen overleven

De finale van De Verraders is zondag 19 november om 19.55 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...