Left Right
scrollTop top

‘Dead to Me’ krijgt een derde seizoen, maar dat wordt wel het laatste


Dead to Me Derde Seizoen Netflix
© Netflix

Netflix heeft een derde seizoen besteld van Dead to Me. Binnenkort zullen Christina Applegate en Linda Cardellini dus opnieuw in de huid van Jen Harding en Judy Hale kruipen, al zal dat wel voor de laatste keer zijn. Het derde Dead to Me-seizoen wordt namelijk het laatste.

We leerden Judy Hale (Linda Cardellini) en Jen Harding (Christina Applegate) ondertussen al meer dan een jaar geleden kennen. Jen had net haar man verloren, en zocht hulp in een rouwgroep. Daar leerde ze Judy kennen, die naar eigen zeggen haar verloofde had verloren.

Vreemde vriendinnen

De twee maakten een verrassende, en hilarische klik. Tot bleek dat de verloofde van Judy eigenlijk helemaal niet overleden was, en ze met een reden naar die rouwgroep was getrokken. Jen was boos, maar kon Judy toch vergeven, en ze worden beste vriendinnen.

Het eerste seizoen van Dead to Me eindigde met een cliffhanger. Een tweede seizoen kwam dus niet helemaal als een verrassing. Maar na dat tweede seizoen bleven kijkers met heel wat vragen achter. En die vragen zullen in het derde Dead to Me-seizoen (hopelijk) beantwoord worden.

Dat er een derde seizoen van de reeks komt, is niet helemaal een verrassing. Met meer dan 30 miljoen kijkers in de eerste maand, is Dead to Me één van de populairste Netflix-reeksen ooit. En ook de experts waren fan. Christina Applegate werd zelfs genomineerd voor een Emmy voor haar rol als Jen Harding.

Kortere en meer series

Maar dat dat derde seizoen het laatste wordt, is wel nogal verrassend. Tenzij je de recentste gang van zaken van Netflix volgt. Waar de streamingdienst vroeger z’n series bijna eindeloos bleef verlengen, wordt er nu gekozen voor korte, krachtige reeksen.

Daar zijn twee redenen voor. Met méér korte reeksen, kan Netflix meer hits scoren. Op die manier bereikt de streamingdienst veel meer mensen, want iedereen praat over z’n series (zoals het geval was met Tiger King). Daarnaast worden series ook alsmaar duurder om te maken naarmate ze langer lopen.

Wanneer het derde seizoen van Dead to Me precies op Netflix verschijnt, is nog niet geweten. Tot dan iets anders nodig? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755