Left Right
scrollTop top

Demo ‘Resident Evil Village’ zal een week lang gratis kunnen gespeeld worden


Resident Evil
© Bron: Isopix

Capcom is een bedrijf dat luistert naar zijn fans. De makers van Resident Evil Village zullen in plaats van een dag de gratis demo een week bespeelbaar maken.

Op 7 mei komt Resident Evil Village op de markt. Capcom, de makers van het spel, hadden het plan opgevat om de demo een dag bespeelbaar te maken. Na kritiek van de fans hebben ze dat aanbod verlengd. De gratis demo komt op 1 mei om 13 uur onze tijd online en gaat er weer af op 9 mei om 13 uur. Dit voor PlayStation, Xbox en pc. De demo zal je wel maar een uur kunnen spelen.

Alcina Dimitrescu

In de demo zal je twee delen van het spel kunnen ontdekken. Het eerste deel is The Village, waar de game naar genoemd is. In het tweede deel zien we Castle Dimitrescu. Dat is de woning van Alcina Dimitrescu, een belangrijk personage in het spel. Spelers zullen dus een hele week beide werelden kunnen exploreren, zolang ze zich maar aan een totale speeltijd van een uur per account houden. Het is de tweede demo die het spel uitbracht, in januari kwam de eerste uit.

Bloederige games

De Resident Evil-games zijn survival horrorgames die je vanuit de derde persoon speelt. De games zijn erg bloederig, eigenlijk gemaakt voor een volwassen publiek en doen je regelmatig eens opspringen uit je zetel of stoel. Het eerste spel, met de titel Resident Evil, kwam uit in 1996 op PlayStation, Windows en Sega Saturn. Ondertussen zijn er al nieuwe versies voor zo goed als iedere console die uitkwam. De reeks heeft een hechte aanhang. Er zijn ook al (animatie)films en een serie van gemaakt. In 2002 kwam de eerste film uit, de laatste in 2017 met als titel Resident Evil: Vendetta.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update