Left Right
scrollTop top

Dit zijn de 10 beste Xbox-games van 2018


Dit zijn de 10 beste Xbox-games van 2018

Het is een goed jaar geweest voor de console van Microsoft, als zelfs een absolute knaller als ‘Sea of Thieves’ net buiten onze top 10 van dit jaar valt. Dit vonden wij de beste games voor de Xbox One en de Xbox One X:

10. Far Cry 5

Is Far Cry 5 een baanbrekende game? Neen, daarvoor voelt het allemaal te veel aan als iets dat we al in andere Far Cry-games gezien hebben. Is het een steengoede game? Absoluut wel, want het spel is op bijna alle vlakken een stapje vooruit gegaan. Enkel de AI is ons een beetje gaan storen, want daar was de meeste progressie mogelijk en die is er niet. Gelukkig is het verhaal erg sterk. Fans van de game hoeven dus niet te vrezen. Dat er ervaren handen aan het spel gesleuteld hebben, zie je aan alle facetten van de game. En die paar minpuntjes die we hebben kunnen vinden, bieden de opvolger van dit spel de ademruimte om nog beter te worden. Far Cry: New Dawn komt er overigens snel aan.

Lees hier onze review van Far Cry 5: Met voorsprong de beste game van het voorjaar

9. F1 2018

Meer van hetzelfde? F1 2018 is met voorsprong de beste game uit de reeks. Codemasters doet het beter dan ooit om de nuances van de populairste autosport ter wereld vast te leggen. Bugs zijn aangepakt en de game is ook overal verbeterd. De makers hebben hun best gedaan om deze aflevering zo veelzijdig mogelijk te maken. Het ziet er ook almaar beter uit, zeker op een Xbox One X.

Lees hier onze review van F1 2018: Formule 1 is een Amerikaanse sport geworden, en dat doet de gamereeks veel deugd.

8. Destiny 2

Destiny zette een standaard voor massively multiplayer console shooters die andere games probeerden te emuleren, en Destiny 2 legt de lat aanzienlijk hoger. Weinig games bieden dezelfde ervaring. Destiny 2 neemt de beste ideeën van Destiny en verpakt ze opnieuw in een spel dat een beetje makkelijker te volgen is en veel leuker om je door te wroeten. Er is meer afwisseling in de missies die eenvoudig beginnen en intensiever worden. Het duurde jaren voordat Destiny de haat-liefdesrelatie overwon die spelers ermee hadden, en het culmineert allemaal mooi in Destiny 2. Er is nog steeds ruimte voor verbetering, maar het verkennen van het zonnestelsel en het doden van duizenden buitenaardse wezens was nog nooit zo leuk.

7. Monster Hunter: World

Monster Hunter: World doet alles net dat tikkeltje beter, mooier, grootser en leuker dan de voorgaande games in de reeks. Het is ook voor het eerst dat we echt kunnen zeggen dat er een Monster Hunter is die appeal heeft en makkelijk genoeg is om in te settelen voor niet echte die hard RPG’ers. Het leverde makers Capcom de titel van Best Role-Playing Game van 2018 op de Game Awards op en meteen ook een verdiend plekje in onze top tien. De monsters zijn weer magnifiek tot leven gebracht en ze leven deze keer nog meer in een echt levend ecosysteem, waar je ook gebruik van kan maken tijdens je ‘jacht’. O ja. je compagnon is een kat. En dat maakt het ook weer wat beter allemaal.

6. Celeste

Celeste is een verrassingsmeesterwerk. De 2D-platforming game is een van de beste en moeilijkste sinds Super Meat Boy, met levels die net zo uitdagend zijn als ze voldoening geven om te voltooien. Verborgen in al die levels zijn een schat aan geheimen en verzamelobjecten, waarvan sommige de vaardigheden die het je leert tot het uiterste beperken, samen met genoeg eind-game-inhoud om je tientallen uren lang te laten spelen. Maar de grootste triomf van Celeste is dat de gameplay wordt gecombineerd met een belangrijk en oprecht verhaal en een ongelooflijke soundtrack die het een echt emotioneel spel maken.

5. Call of Duty: Black Ops 4

Activision nam voor de nieuwste Call of Duty een zwaar besluit: ze maakten voor het eerst komaf met de single-player-campagne. Een gewaagde zet, maar het zorgde er wel voor dat ze een briljant gevarieerd multi-player aanbod konden voorzien. Naast de bekende Zombie-modus, die groter en meeslepender is dan ooit, was het toch vooral Call of Duty z’n eigen battle royale-modus Blackout die het spel een plaatsje op deze lijst doet krijgen.

Ook bij Activision konden ze het overduidelijke succes van Fortnite en PUBG niet meer negeren, en dus werd Blackout dé speerpunt van Black Ops 4. Een duidelijke kopie van de gekende formule, maar de Call of Duty-nuances voegen nieuw leven toe aan de enorme 100 player survival experience. Het is dus een heel ander pakket dan we van een normaal Call of Duty-game gewend zijn, maar dat is uiteindelijk een goede zaak: het is de beste release in de franchise in jaren en een die ons alvast happy zal houden tot de Call of Duty van volgend jaar.

Lees: Tijd voor een balans: hoe scoort Black Ops 4 in vergelijking met de 14 andere Call of Duty-games?

4. Assassin’s Creed Odyssey

Ubisoft heeft naar schatting al zo’n 120 miljoen Assassin’s Creed-games verkocht sinds de franchise begon in 2007. In de follow-up van dit jaar, Assassin’s Creed Odyssey, bouwt Ubisoft Quebec voort op de pijlers van zijn voorganger, het al memorabele Origins, en gooit het zich vol vertrouwen in de nieuwe richting van de reeks. Een verhaal van meer en beter dus. Het resultaat is een Assassin’s Creed-game die eindelijk even groot is als de aspiraties die Ubisoft voor de franchise heeft gehad sinds het elf jaar geleden werd gelanceerd.

Lees hier onze review: De nieuwe Assassin’s Creed, Odyssey, is gewoon nog meer, nog groter en nog beter.

3. Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider is alweer de twaalfde game uit de reeks rond Lara Croft, en het is het derde deel van een verhaal dat in 2013 werd opgestart. Met 63 miljoen verkochte games in al die jaren, en een reputatie van één van de meest invloedrijke gamereeksen ooit, was de nieuwe Tomb Raider dan ook meteen één van de meest verwachte games van het jaar. En hoewel Lara’s nieuwste optreden het actie-avonturengenre niet echt naar nieuw territorium pusht, is het een van de meest gepolijste en leuke exploration-games ooit.

Lees hier onze review: Apocalyps Wow, Shadow of the Tomb Raider stelt niet teleur.

2. Forza Horizon 4

Forza is zonder twijfel de beste racegameserie van het moment en van de de nieuwste telg, Forza Horizon 4, kunnen we ook vol vertrouwen stellen: er is gewoon geen betere race-game momenteel. Forza Horizon 4 is niet zo bombastisch als zijn voorganger die zich in Australië afspeelde. En de meer introverte momenten van autorijden door herfstachtig of met sneeuw bedolven Groot-Brittannië zijn prachtig, vooral als een showcase voor Xbox One X. De structuur van het spel is ook aanzienlijk veranderd, waarbij het toch een beetje idiote festivalthema van vorige games naar de achtergrond is verdwenen voor een eenvoudig progressiesysteem voor elk van de afzonderlijke disciplines en activiteiten zoals car customisation.

De kern van Forza Horizon 4 blijft echter uitdagend en fun racen, iets wat het beter doet dan eender wat op de markt momenteel. En wanneer dat wordt gecombineerd met prachtige visuals, geïntegreerd online spelen en een verbazingwekkende lijst met beroemde merken uit het heden en verleden, zal iedereen wel iets vinden om zich een hele poos te amuseren met Forza Horizon 4.

Lees hier onze review van Forza Horizon 4: Er is gewoon geen betere race-game momenteel.

1. Red Dead Redemption 2

Acht jaar is er aan gewerkt door de mensen van Rockstar, en dit najaar was Red Dead Redemption 2 eindelijk klaar. De hype was navenant: dit moest de release van het jaar worden. En, om met de deur in huis te vallen, het is effectief een onwaarschijnlijk knap spel dat videogames naar een nieuw, ongezien niveau tilt. Red Dead Redemption 2 is niet alleen de mooiste videogame aller tijden, het is ook een bijzonder diepgaande, bijna eindeloze en uitzonderlijk meeslepende affaire. Als je dit jaar maar één game koopt, moet het absoluut deze wonderlijke Wild West-quest zijn. Er is momenteel niks beter. O ja, van alle versies is die voor de Xbox One X dan nog met voorsprong de beste ook.

Lees hier onze review: Is Red Dead Redemption 2 de beste game ooit?

Naast je Xbox ook een PS4 in huis? Bekijk dan zeker ook ons lijstje met de 10 beste PlayStation-games van 2018!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…