‘Dertigers’: Dit is wanneer het tweede seizoen verschijnt op VRT 1

VRT 1 heeft zijn najaarsprogrammatie bekendgemaakt en daar hoort vanaf volgende maand ook opnieuw Dertigers bij. Het tweede seizoen van deze succesreeks was al te zien op VRT MAX, maar zal nu dus ook gewoon uitgezonden worden.

VRT lanceerde de serie Dertigers voor het eerst in 2019, waarin Pieter (Yannick De Coster), Saartje (Kim Van Oncen), Nora (Ellen Verest), Bart (Tom Dingenen), Tinne (Evelien Van Hamme), Alex (Kristof Goffin), en Elias (Yemi Oduwale) de hoofdrollen speelden. Deze oorspronkelijke versie van de serie liep vier seizoenen lang.

Tweede seizoen

Toen de serie na vier jaar eindigde, reageerden veel fans teleurgesteld. Als reactie daarop besloot de VRT een reboot te maken met een nieuwe vriendengroep. In deze tweede versie, die zich niet meer in Antwerpen afspeelt maar in de Groene Gordel rond Brussel, werd het eerste seizoen in 2023 uitgezonden.

Meteen daarna kwam de bevestiging over een tweede seizoen van Dertigers en ondertussen zijn de opnames voor het derde seizoen zelfs al afgerond. Dat tweede seizoen verscheen enkele maanden geleden al op VRT MAX. Vanaf 2 september is het ook vier keer per week te zien op VRT 1.

Keuzes

Zoals echte dertigers, staan ook de hoofdpersonages in het tweede seizoen van Dertigers voor heel wat belangrijke keuzes. Sami en Lies staan op het punt een grote stap in hun relatie te zetten: samenwonen. Maar kan Sami het opbrengen om zijn geliefde oma achter te laten? Ondertussen worstelt Ada met haar gevoelens voor Sami. Is het puur vriendschap, of spelen er diepere gevoelens mee, waardoor ze tussen Lies en Sami in komt te staan?

Aan het einde van het eerste seizoen vertrok Nele naar Lanzarote. Nu keert ze terug naar huis, maar kan ze de draad met Marvin weer oppakken? Of verlangt hij naar iets wat zij niet kan geven? Ook Jonas staat voor een cruciale beslissing. Kiest hij voor Laura en een toekomstig gezin, of voor zijn geheime liefde Ruben? Welke keuze hij ook maakt, kan de vriendengroep intact blijven, of brengt elke keuze onvermijdelijk verlies met zich mee?

De cast van dat tweede seizoen nog steeds uit Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad.

Dertigers is vanaf 2 september van maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur te bekijken op VRT 1. Nu staat de reeks ook al volledig op VRT MAX.

Meer streamingnieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief via deze link.

Meer
Lees meer...