Deze landen en steden rond de Middellandse Zee zijn zeker een citytrip waard

Als je op zoek bent naar een reisje rond het Mediterraans Zeegebied, zijn er enkele fantastische regio’s die je niet mag missen. Er zijn enkele pareltjes van landen en steden waar je zeker naartoe moet om verschillende redenen. Dit is zijn de leukste regio ’s rond de Middellandse Zee en waarom je daarheen moet. 

1. Santorini – Griekenland

Als iemand “Griekse eilanden” zegt, moet je waarschijnlijk meteen denken aan Santorini. De typische mediterrane vakantiebestemming is zeker niet één om over te slaan. Tijdens de zomer zijn de stranden waanzinnig druk, maar dat wil niet zeggen dat je daar niet heen kan gaan.

Santorini zal zeker voor een lange tijd in je geheugen blijven. Met het blauwe water, witte zand en witgekalkte dorpen laat het eiland zeker een indruk achter. Eén van de mooiste dingen op het eiland is eigenlijk gratis. Je moet gewoon naar een top gaan en genieten van een zonsondergang. Wonderbaarlijk!

Naast prachtige stranden en heuvels, kan je daar ook nog wat geschiedenis en cultuur oppikken. Vergeet trouwens je fototoestel niet, want dit is echt dé plek om mooie foto’s te nemen!

2. Tel Aviv – Israël

Tel Aviv is een van de meest kosmopolitische en modieuze bestemmingen van de Middellandse Zee. Heel modern, maar tegelijkertijd biedt het ook een historische ambiance.

Jaffa is één van de oudste havens ter wereld en beschikt over een aantal oude gebouwen, een leuke markt en gezellige straten die gevuld zijn met winkels en kunstgalerijen.

Heel wat mensen gaan natuurlijk naar de stad voor het strand. Ook hier kan je op het einde van de dag echt genieten van een prachtige zonsondergang. Wat houden we toch van het Mediterraanse Zeegebied! Maar wacht … ’t Is nog niet gedaan.

De stad leeft eigenlijk 24 uur op 24. ’s Avonds en ’s nachts kan je goed feesten naar mediterrane normen. Vooral in het Namal-gebied, nabij de zeehaven, kan je goed uitgaan tot in de vroege uurtjes.

3. Corsica – Frankrijk

Als je houdt van stranden en zee moet je gewoon naar Corsica. Met bijna 200 stranden en 1.000 km kustlijn, is Corsica de droom van elke strandliefhebber. Je hebt verschillende stranden en zelfs goed verborgen baaien. Lekker relaxen, doe je echt wel op dit eiland.

Niet alleen de stranden zijn prachtig, maar ook de heuvels van de Balagne zijn een bezoekje waard. Deze prachtige dorpjes hangen vast aan heuvels boven de zee en geven een knap zicht over Corsica. Prachtig om te zien!

4. Valletta – Malta

De Maltese havenstad Valletta wordt gedomineerd door de 16e-eeuwse architectuur. Probeer daarom eens een wandeling te maken binnen de oude binnenstad, rond de stadswallen en nabij het water. Elke regio heeft iets unieks en dat zorgt voor een fantastische sfeer binnen de stad.

Valletta is, naast Leeuwarden in Nederland, de culturele hoofdstad van 2018. Dit maakt de stad erg aantrekkelijk voor kunst, foto, film en veel meer. Eens je in de stad bent, moet je ook eens ’s avonds naar het belangrijkste plein gaan, de Saint George’s Square. Hier verzamelen mensen om even tot rust te komen en te kijken naar mooie fonteinen. Zo’n sfeer is toch zalig?

5. Manarola – Italië

Een van de meest pittoreske steden van Italië is zonder twijfel Manarola. De stad hoort bij de populaire Cinque Terre en is gesitueerd aan de Italiaanse Riviera.

Manarola staat bekend om zijn zoete Sciacchetrà-wijn en is ook overspoeld met middeleeuwse relikwieën. De stad zou ook de de oudste zijn van de vijf Cinque Terre-dorpen. Het heeft verschillende wandelpaden die ook geschikt zijn voor de romantische zielen onder ons.

Wil je meer weten over de Cinque Terre? Neem dan hier eens een kijkje.

6. Tetouan – Marokko

iStock

Tetouan is ook zo’n pareltje van de Middellandse Zee om te bezoeken. De Marokkaanse stad is gelegen aan de voet van het Rifgebergte en is rijk aan Spaans-Berberse kunst die zelfs teruggaat tot de tijd van de Spaanse Reconquista, een periode van zo’n 800 jaar in de middeleeuwen waarin enkele christelijke koninkrijken op het Iberisch Schiereiland de moslims verdreven van het eiland.

De Spaanse invloeden zijn vaak terug te vinden in het noorden van het land, vooral in deze stad. De Spaanse stempel werd achtergelaten tussen 1912 en 1956, toen Tetouan de hoofdstad van het Spaanse protectoraat was, dat een groot deel van Noord-Marokko omvatte.

Door de lange relatie met Andalucië, in Spanje, heeft het noorden zo’n uniek Spaans-Moors karakter ontwikkeld dat fysiek tot uiting komt. Denk maar aan grote witte gebouwen, brede boulevards en een gezellige sfeer in de zijstraatjes.

Wie gek is van het zuiden van Spanje, moet zeker ook naar Tetouan. De gelijkenis is er, maar dan met een Berberse touch.

7. Bol – Kroatië

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van de stad Split in Kroatië. Wel de stad Bol kan je bereiken vanuit het toeristische Split, dus hierdoor kan je eigenlijk twee tripjes in één maken. Het enige nadeel is dat Split heel erg druk is, maar Bol daarentegen blijft veel rustiger.

Bol is de ideale plek om even tot rust te komen. Lekker relaxen op een strand zit er zeker in! Een aanrader is Zlatni Rat, een strand van 500 meter lang. Ook ’s avonds ga je zeker weten wat doen. Overal zijn leuke bars en kleine club waar je je kan uitleven tot in de vroege uurtjes.

Eens je in de stad bent, moet je ook een bezoekje brengen aan Dragon’s Cave, een vreemde grot waar een reeks reliëfs de muren siert. Het lijkt gebeeldhouwd door een fantasierijke 15e-eeuwse monnik. Heel leuk om te zien!

8. Malaga – Spanje

Malaga is de grootste stad in Andalusië en heeft een fantastische reputatie voor zon en zand. De geboorteplaats van Pablo Picasso heeft ook twee verschillende expositieruimtes gewijd aan het leven van de beroemde kunstenaar. Maar de meeste mensen gaan naar de stad voor de geweldige stranden en om te verdwalen in de gezellige straten van de regio.

In de buurt van Plaza de Toros de la Malagueta, waar stierengevechten worden gehouden sinds de 19e eeuw, vind je heel wat lekkere restaurants. Ze serveren hier typische gerechten uit de Spaanse keuken zoals schaaldieren, paella, tapas en de specialiteit van Malaga: espetos. Dat zijn gebarbecuede sardines. Heerlijk! Nadien kan je gezellig plaatsnemen op een terrasje en lekker genieten van een lokaal gemaakte sangria. Wil je dat gevoel thuis beleven? Lees dan hier hoe je zelf sangria kan maken!

9. Triëst – Italië

Al eens gehoord van Triëst? ’t Is echt een wondermooie stad met verschillende invloeden. Triëst is gelegen aan de noordoostelijke kustlijn en heeft zowel een Italiaanse als Oost-Europese sfeer. Als je de stad vergelijkt met andere populaire steden aan het water, zoals Venetië, is Triëst erg kalm en rustig. De charmante grachten van de stad zijn niet zo uitgebreid of druk als Venetië, maar wel heel erg mooi.

De Città Vecchia, de oude binnenstad van Triëst, heeft nog steeds gebouwen uit het middeleeuwse tijdperk. De stad heeft verschillende pleinen en smalle straatjes die ideaal zijn om te wandelen en de Italiaanse sfeer op te snuiven.

10. Oludeniz – Turkije

Een stad uitkiezen om naartoe te gaan, is nooit heel gemakkelijk. Maar als Turkije je aanspreekt en je ergens aan zee wil zitten, moet je misschien eens een kijkje nemen naar Oludeniz.

’t Is een mooie stad met witte stranden die eigenlijk helemaal niet zo druk zijn, in vergelijking met andere steden van het land.

Als je hierheen gaat, kan je zowel goed luieren als de sensatie opzoeken. De stad staat namelijk bekend voor paragliding. Zelfs als je geen ervaring hebt, kan je het hier aanleren. Ideaal voor beginners die een beetje sensatie zoeken.

Moet je nog overtuigd worden om naar Turkije te gaan? Bekijk dit dan eens: 19 redenen om deze zomer naar Turkije op vakantie te gaan.

11. Paphos – Cyprus

Als je houdt van hoge temperaturen, moet je in de zomer naar Cyprus, waar het kwik stijgt tot 33 graden. De regio is sowieso heel populair tijdens de zomermaanden, maar de place to be is eigenlijk Paphos omdat het heel veel kan aanbieden.

Niet alleen het strandleven is daar geweldig, maar ook heel de bezienswaardigheden zijn daar de moeite. Denk maar aan de indrukwekkende Romeinse mozaïeken en de mysterieuze Tombe van de Koningen.

Ook het uitgaansleven is daar geweldig. Overal vind je wel leuke bars en clubs om te gaan feesten. In de oude binnenstad vind je ook bars met livemuziek. Zeker leuk om eens mee te maken.

Meer
Lees meer...