Disney onder vuur door gebruik AK-47 in nieuwe ‘Star Wars’-serie ‘Andor’

Lucasfilms deelde deze week een eerste trailer van de nieuwe serie Andor. Daarmee krijgen de Star Wars-fans er na The Mandalorian en Obi-Wan Kenobi weer een nieuwe reeks bij. Hoewel de eerste beelden er veelbelovend uitzagen, was er toch één moment waar enkele fans niet zo blij mee waren. Na vijf seconden er namelijk een AK-47 in beeld, volgens velen een te gewoon wapen.

De serie Andor is nog niet uit, maar toch zorgt het al voor gemengde reacties. In de trailer zit namelijk een passage waarin een personage een AK-47 vasthoudt. En dat kan er bij enkele fans om verschillende redenen niet in. Al lijkt de kans behoorlijk klein dat Disney en Lucasfilms er nog verandering in kunnen brengen, want Andor is al vanaf 21 september te zien op Disney+.

Andor

Op 21 september 2022 verschijnen de eerste drie afleveringen van de Star Wars-serie Andor. Dat is een spin-off van de film Rogue One en speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen uit de film af. In die periode vormt de Rebel Alliance zich die het zal opnemen tegen het Galactic Empire. Uiteindelijk telt de serie twaalf afleveringen.

Deze week deelde Lucasfilms de eerste trailer, waarin meteen te zien was dat de reeks zich ver van de galaxy lijkt af te spelen. In een bepaalde scène uit de trailer zien we een personage rondlopen met een automatisch wapen, iets wat in de verste verte niet op een lightsaber lijkt.

Reacties

Alleen dat al zorgde ervoor dat een aantal fans niet te spreken waren over de nieuwe reeks. Velen vinden het gebruik van de AK-47 een luie zet van de makers. Het zou niets meer met de Star Wars-franchise te maken hebben. “Jullie hebben zelfs niet eens nagedacht over het ontwerpen van een nieuw ruimtewapen. Ik word hier zo moe van”, klonk het bij een fan op Twitter.

De tweede reden waarom de AK-47 niet op applaus wordt onthaald, is het feit dat gelijkaardige wapens de laatste maanden vaak werd gebruikt bij schietincidenten op Amerikaanse scholen. De aanwezigheid van het wapen kan bij sommigen als aanstootgevend worden gezien, zeker nu het onderwerp weer vaak in de media komt.

Bekijk hieronder enkele reacties:

Meer
Lees meer...