Disney maakt ook een live action-versie van ‘Robin Hood’

Disney Robin Hood Live Action
Disney

Disney kan er maar geen genoeg van krijgen, van live action-remakes van z’n klassiekers. De volgende in het lijstje is Robin Hood, een iets minder bekende klassieker uit 1973. Smeer maar al je stembanden, want ook deze prent wordt een musical!

Goed nieuws voor wie fan is van boogschietende vossen, zingende beren en duimzuigende leeuwen: de Disney-klassieker Robin Hood krijgt een live action-remake! Dat schrijft The Hollywood Reporter.

Regie en scenario

De regie van de nieuwe versie van Robin Hood komt in handen van Carlos Lopez Estrada. Die naam ken je misschien van de komedie Blindspotting uit 2018.

Het script van de nieuwste live action-remake van Disney, wordt geschreven door een bekende. De naam Kari Granlund zegt je misschien niet veel, maar eerder werk des te meer. Granlund maakte namelijk de vernieuwde versie van Lady and the Tramp!

Live action en CGI

De nieuwe versie van Robin Hood heeft nog meer gemeenschappelijk met Lady and the Tramp dan de scenarist. Allebei de films gaan namelijk over pratende dieren en die zijn nogal moeilijk te vinden in ’t echt.

Het komt dus waarschijnlijk niet als een verrassing dat ook Robin Hood een combinatie wordt van live action en CGI. Die techniek was ook al in de nieuwste versie van The Lion King enorm belangrijk.

Disney+

Bovendien is de manier waarop Robin Hood gereleased wordt, dezelfde als die van Lady and the Tramp. Jep, de film zal niet in de bioscoop verschijnen, maar zal onmiddellijk op Disney+ te zien zijn.

Het streamingplatform van Disney zou normaal vanaf komende zomer in België beschikbaar moeten zijn.

Gesponsorde artikelen