Documentairefilm ‘The Beach Boys’ verschijnt in mei op Disney+

Disney+ heeft de komst van een nieuwe documentairefilm aangekondigd. Het gaat om The Beach Boys waarin de gelijknamige band en hun impact op de muziekwereld wordt gevierd. In de documentaire zien de fans oude beelden, maar ook interviews met allerlei mensen uit de industrie.

Streamingdienst Disney+ gaat opnieuw meer inzetten op muziek. Op dit moment zijn er op het platform al heel wat films over muziek te vinden zoals Yesterday en Rocketman. Ook muziekdocumentaires zijn er niet nieuw. Zo kwam Disney+ al met een lange docureeks over The Beatles.

Binnenkort komt daar dus nog een muzikale documentaire bij. Deze keer gaat die over de bekende popgroep The Beach Boys die met hits als Surfin’ U.S.A en Good Vibrations wereldberoemd werden.

The Beach Boys

Zelfs wie The Beach Boys niet kent, kent hen eigenlijk wel. De band werd in 1961 opgericht in de Verenigde Staten en kende zijn eerste grote succes in 1963 toen de hit Surfin’ U.S.A uitkwam. Daarna was de trein echt vertrokken en kwam er maar geen einde aan de populariteit van de groep.

Doorheen de jaren kregen ze heel wat concurrentie, maar toch konden The Beach Boys vasthouden aan hun stijl en hadden ze een grote, loyale fanbase. Dat zorgde nadien nog voor successen met songs als God Only Knows en Wouldn’t It Be Nice.

Documentaire

De nieuwe documentaire The Beach Boys viert de band en de revolutie die ze teweegbrachten in de popmuziek. Daarbij zongen ze vaak over de Californische droom en hoe ze alles daar beleefden. Daarbij krijgen de fans het verhaal van het begin te zien. Zo bevat de documentaire zowel nooit eerder vertoonde beelden en gloednieuwe interviews.

Zowel Beach Boys Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, David Marks en Bruce Johnston komen aan het woord, maar ook andere grootheden uit de muziekwereld doen hun zegje. Zo zullen onder andere producer en gitarist Lindsey Buckingham, zangeres Janelle Monáe, zanger Ryan Tedder en bassist Don Was ook opduiken.

The Beach Boys is vanaf 24 mei op Disney+ te zien.

Meer
Lees meer...