Nieuwe docureeks ‘Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar een gloednieuwe docureeks. Het gaat om Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal. Daarin wordt het verhaal verteld van de datingsite Ashley Madison. De site, met als slagzin “Life is short, have an affair”, werd in 2001 opgericht en richtte zich tot mensen in een relatie die een affaire zochten. Maar in 2015 liep het helemaal mis toen een hack ervoor zorgde dat de informatie van de gebruikers openbaar werd.

Netflix blijft inzetten op documentaires. Zo verschenen recent nog American NightmareWhat Jennifer Did en The Antisocial Network: Memes to Mayhem. En nu komt daar nog een nieuwe documentaire bij, die zal inzoomen op de hack van Ashley Madison, een datingsite voor mensen op zoek naar een affaire.

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal

Ashley Madison werd in 2001 opgericht als nieuwe datingsite. Het gaat om een datingsite die zich specifiek richt op mensen die al in een relatie zijn, maar op zoek zijn naar een affaire. Met de slagzin “Life is short, have an affair” wist de site al snel heel wat gebruikers te lokken en zwommen de makers in het geld. Dat geld verdienden ze omdat de website betalend was voor mannen. Vrouwen konden gratis gebruikmaken van de datingsite.

Maar in 2015 stortte alles in. Door een hack werden de gegevens van de gebruikers van de website openbaar gemaakt. En dat had uiteraard grote gevolgen voor de 37 miljoen gebruikers die vaak achter de rug van hun partner om op het platform zaten.

In de driedelige docureeks komen verschillende betrokkenen aan het woord. Het gaat hierbij enerzijds om gebruikers van de website wiens gegevens openbaar werden gemaakt, maar ook de oprichters en medewerkers van Ashley Madison komen aan bod.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...