‘Don’t Look Up’ is (nu al) derde best bekeken Netflixfilm ooit

Het is nog maar elf dagen geleden sinds Don’t Look Up uitkwam op Netflix, en toch is de film al goed op weg om een record te breken. In de korte periode dat de film beschikbaar is, is die namelijk al gestegen tot de derde best bekeken Netflixfilm ooit. In die lijst moet Don’t Look Up enkel Red Notice en Bird Box laten voorgaan. 

Eind december kwam Don’t Look Up uit op Netflix. De film gaat over twee wetenschappers, gespeeld door Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence, die de wereld proberen waarschuwen voor een inslaande komeet. Uiteraard gelooft het grootste deel van de mensen daar niks van.

Topcast

In de eerste (bijna) twee weken kon de film maar liefst rekenen op 263 miljoen kijkuren, wat wil zeggen dat al meer dan 120 miljoen mensen de film gezien hebben, aangezien de film iets langer dan twee uur duurt. Dat meldde de website Opentapes. Daarmee scoorde het net niet genoeg om Red Notice (364 miljoen kijkuren) en Bird Box (282 miljoen kijkuren) te verslaan.

Het grote succes van Don’t Look Up ligt zonder twijfel ook aan de topcast waarop de film kon rekenen. Naast DiCaprio en Lawrence waren er nog andere grote namen als Timotheé Chalamet, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Ariana Grande en Chris Evans te zien. Ook het succes van de populairste Netflixfilm Red Notice had daarmee te maken, aangezien Dwayne “The Rock” Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot daar de hoofdrollen speelden.

Uniek

Een andere grote troef van Don’t Look Up, was het feit dat het anders was dan andere films. De makers waren niet bang van een aantal uitdagingen en bizarre momenten, in tegendeel zelfs: ze voedden ze vaak. Zo haalden twee geïmproviseerde scènes van acteurs het eindresultaat, en die scènes werden zonder twijfel een meerwaarde. Leonardo DiCaprio schudde de laatste zin van de film uit zijn mouw en Meryl Streep bedacht de volledige mid-credit-scene. Dat is het voordeel van een ervaren cast. 

Dat de film leeft onder het publiek, daar valt niet meer over te twijfelen. Een aantal kijkers merkten laatst een montagefout op in de film, en anderen probeerden zelfs een telefoonnummer, dat in een scène verscheen, te bellen. Dat laatste liep niet af zoals verwacht, want het bleek het nummer van een sekslijn te zijn. Een leuke easter egg om de echte fans mee te ‘verrassen’. Binnenkort komt Netflix zelfs met een podcast die ons meeneemt achter de schermen. De streamingdienst speelt dus maar al te graag in op het succes, benieuwd wat er nog komt! 

Bekijk hier de trailer van Don’t Look Up:

Ondertussen iets nieuws nodig om te kijken? Hier vind je onze lijst met 50 beste series op Netflix

Meer
Lees meer...