Dragqueen Shangela door vijf mannen beschuldigd van seksueel misbruik

Dragqueen Shangela, die je kan kennen van het tweede en derde seizoen van RuPaul’s Drag Race, wordt door vijf mannen beschuldigd van seksueel misbruik. Shangela, die eigenlijk Darius Jeremy Pierce heet, zou de mannen dronken gevoerd hebben en vervolgens seks met hen gehad hebben. In verschillende gevallen was er ook nog een tweede man betrokken bij het misbruik.

Rolling Stone kwam deze week met een opmerkelijk verhaal. Het magazine kon spreken met vijf mannen die Darius Jeremy Pierce, die we beter kennen als de dragqueen Shangela, beschuldigen van seksueel misbruik. Ze vertelden allemaal gelijkaardige verhalen over hoe Pierce hen dronken voerde, waarna ze naakt in zijn bed wakker werden.

Seksueel misbruik

De vijf mannen deelden hun verhaal met Rolling Stone nadat er een eerste rechtszaak was aangespannen tegen Pierce. Het ging toen om een zaak van Daniel McGarrigle, een productieassistent bij HBO. Hij klaagde Pierce aan omdat hij hem na een feestje in 2020 gedrogeerd en verkracht zou hebben. Pierce ontkende deze beschuldigingen maar uiteindelijk kwam het tot een minnelijke schikking in deze zaak.

Maar de zaak krijgt nu toch nog een staartje, want vijf mannen stappen naar buiten met gelijkaardige verhalen. Het gaat om mannen die op het moment van de feiten 18 tot 23 jaar oud waren. In verschillende gevallen gaat het om mannen die op date waren met Pierce, een drankje aangeboden kregen en vervolgens naakt wakker worden in het bed van Pierce. Enkelen spreken daarbij zelfs van nog een andere man die bij de feiten aanwezig was.

Pierce ontkent

Via zijn advocaat ontkent Pierce al deze beschuldigingen. Zo vertelt hij dat het in twee gevallen ging om seks met wederzijdse toestemming. Over de derde beschuldiging zou Pierce enkel gedronken hebben met de man in zijn appartement, waar niets gebeurd zou zijn.

In de overige gevallen zou Pierce de slachtoffers nog nooit ontmoet hebben of nooit alleen geweest zijn met hen.

Meer
Lees meer...