‘Dune’ krijgt vermoedelijk ook nog een derde film

Hoewel er officieel nog maar twee films bevestigd zijn, is de kans toch groot dat de filmreeks Dune een trilogie wordt. Regisseur Denis Villeneuve zou namelijk graag drie films maken die gebaseerd zijn op de boeken van Frank Herbert.

De release van Dune: Part Two komt steeds dichterbij. De opnames daarvan zitten er sinds halverwege december op. Warner Bros. Pictures deelde enkele dagen geleden een nieuwe trailer van die langverwachte film. Het vervolg van het succesvolle Dune uit 2021 komt er begin november 2023 aan.

Drie films?

Naar aanleiding van de release van die tweede trailer van Dune: Part Two schreef de website Deadline dat de film deel uitmaakte van “een geplande saga van drie films”. Later bevestigden de site dat Denis Villeneuve gezegd heeft dat het inderdaad het plan is om drie films te maken rond Dune.

Dat de regisseur nu al plannen heeft over een derde film is best opvallend. Dune: Part Two zal namelijk gaan over het tweede deel van het boek Dune van Frank Herbert uit 1965. Die boekenreeks bestaat uit zes boeken dus op zich zijn er genoeg verhaallijnen. Tussen het boek Dune en Dune Messiah zit er wel een periode van twaalf jaar. De kans lijkt dus groot dat een derde film niet voor direct zal zijn.

Villeneuve liet eerder al weten dat hij inderdaad graag ook het boek Dune Messiah zou willen verfilmen, maar dat dat niet voor direct is. De regisseur zou hoofdrolspeler Timothée Chamalet namelijk de tijd willen geven om ouder te worden zodat hij past bij zijn personage Paul Atreides.

Dune: Part Two verschijnt op woensdag 1 november 2023 in de cinema.

Meer
Lees meer...