Dit bedrag zou Emily écht moeten betalen voor haar avontuur ‘in Paris’

Sinds de komst van de Netflixreeks Emily in Paris staan de sociale media niet stil. De reeks is al meerdere keren het onderwerp geweest van discussies en ook de zogezegde ongeloofwaardigheid van de serie zorgt bij veel mensen voor frustratie. Om voor eens en altijd duidelijk te maken hoeveel een leven als dat van Emily Cooper in Parijs écht zou kosten deden een aantal consultants van vastgoedwebsite Bramleys een onderzoek.

Wonen in een appartement in het centrum van Parijs, lunchen in de meest hippe restaurantjes van de stad, altijd de nieuwste en meest modieuze kleren dragen, Emily uit Emily in Paris heeft het allemaal. Maar zou de Amerikaanse financieel wel kunnen overleven met zo een levensstijl? Volgens een onderzoek van Bramleys is dat alleszins niet het geval, want dat bedrijf onderzocht hoeveel Emily écht zou moeten betalen voor haar sympathieke Frans leventje.

Dure flat en prijzige etentjes

Netflix

Emily in Paris volgt de Amerikaanse Emily Cooper die naar Parijs verhuist om daar voor een marketingbureau te gaan werken. Op het eerste zicht lijkt het een sprookje: ze heeft een gezellige flat en een goedgevulde kleerkast, ze gaat vaak lunchen in het midden van de stad en pikt vaak een typische Franse lekkernij op in kleine winkeltjes. Toch lijkt het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Emily, want volgens Bramleys zit de Amerikaanse al zwaar in de schulden.

Voor de flat alleen zou Emily al zo’n 1.700 euro per maand moeten betalen, aangezien het in een dure wijk van Parijs gelegen is, op een boogscheut van het Pantheon. Voor een jaar zou ze dus ongeveer 20.400 euro kwijt zijn. Ook het eten is een belangrijke factor in Emily’s leven. Aangezien ze onder de middag vaak gaat lunchen en de kijkers haar nog nooit echt hebben zien koken (buiten die ene keer in het tweede seizoen), rekent Bramleys hier op een jaarlijkse uitgave van maar liefst 16.425 euro per jaar (912 euro aan ontbijt, 5.475 euro aan lunch en 10.950 euro aan dinertjes).

Kleding en verplaatsing

Netflix

Daarnaast komt ook de kost van haar modieuze kleding daar nog eens bij. Het onderzoek vermeldt hierbij dat het contact heeft opgenomen met een aantal modegoeroe’s die hielpen bij de schattingen van Emily’s kleding. Dat bedrag kwam uiteindelijk uit op zo’n 94.000 euro per jaar, aangezien ze vaak kleding van Franse designers bleek te dragen.

En ook al zien we het niet meteen in de serie, Emily zal ook geld moeten uitgeven aan transport, elektriciteit, gas en een ziekteverzekering. Daarvoor rekent Bramleys respectievelijk nog eens 730, 898 en 480 euro voor aan. Als alle bedragen worden opgeteld, komt dat op 133.845 euro per jaar. En zelfs met haar job bij een marketingbureau, wat ongeveer jaarlijks voor een inkomst van 60.000 euro zou zorgen, kan ze dat bedrag niet betalen. Het is duidelijk: we moeten ons nog niet meteen zelf als een Emily in Paris wanen, maar we kunnen nog wel gewoon genieten van de twee komende seizoenen van de reeks.

In de tussentijd op zoek naar een nieuwe serie om te bingen? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...