Ed Sheeran gaat weer acteren: Britse zanger is gecast in ‘Sumotherhood’

De Britse zanger Ed Sheeran is een druk bezet man. Naast zijn muziek een zijn aankomende tour, is Sheeran nu ook gecast in een nieuwe film. Het is niet de eerste keer dat de zanger zich aan een acteercarrière waagt, al lijkt zijn rol nu toch groter te worden dan in alle voorgaande projecten. De productie van de film Sumotherhood zou in februari 2022 van start gaan.

Ed Sheeran was eerder al te zien in een aflevering van Game of Thrones, waar zijn optreden niet meteen op veel enthousiasme kon rekenen, en had ook kleine rolletjes in films als Yesterday over The Beatles en Red Notice op Netflix. Toch lijkt de zanger nu klaar voor het echte werk, want Sheeran is gecast voor de nieuwe Britse actiekomedie Sumotherhood.

Sumotherhood

Welke rol Ed Sheeran precies gaat spelen, is niet geweten. Maar wat we wel weten is dat Sumotherhood de terugkeer van acteur, schrijver en regisseur Adam Deacon wordt. Deacon maakte meer dan tien jaar geleden zijn debuut met de film Anuvahood en verdween nadien van de radar. Nu keert hij dus terug met een nieuw verhaal.

De productie van de film begint in februari van dit jaar en de release zou later dit jaar volgen. Dat meldt ScreenRant. Over het verhaal is nog niks geweten, maar we hopen alvast dat Sumotherhood beter scoort dan zijn voorganger. Anuvahood deed het verschrikkelijk slecht bij zowel de critici als bij het publiek. De film haalde een respectievelijke score van 15 en 48 procent op Rotten Tomatoes.

Concerten

Ed Sheeran zal alleszins maar een dikke twee maanden hebben om op de set te staan, want op 23 april 2022 trapt de zanger zijn grote wereldtour af in Ierland. De ‘Mathematics’-tour houdt op 22 en 23 juli 2022 ook halt in het Brusselse Koning Boudewijnstadion.

Dat zullen misschien de laatste grote optredens van de zanger ooit worden, want eerder kondigde Sheeran al aan meer tijd voor zijn gezin te willen na deze tour en daardoor eventueel te stoppen met lange tournees.

Meer
Lees meer...