Ed Sheerans eerste demoalbum wordt geveild: geschat op 10.000 pond

Ondertussen weet de hele wereld wie Ed Sheeran is, maar er was een tijd dat dat helemaal niet zo was. Voor hij een wereldberoemde muzikant werd, nam de roodharige al z’n eerste album op. ‘Spinning Man’ verscheen in een twintigtal exemplaren, en daarvan wordt er nu eentje geveild.

“Er bestaan zo’n 20 exemplaren van ‘Spinning Man’, en ik heb er 19 van. Ik wil niet dat iemand anders zo’n exemplaar in z’n bezit krijgt”, klinkt het in het boek van Ed Sheeran. Maar toch is één exemplaar van z’n demoalbum opgedoken, en dat wordt binnenkort geveild.

Eerste keer gebroken hart

https://twitter.com/BillyDolton/status/1295312669197705221

“In 2004 heb ik m’n eerste album ‘Spinning Man’ gemaakt”, stond ook in Ed Sheeran: A Visual Journey te lezen. “Het is vernoemd naar een foto van m’n vader. Ik heb de cd’s zelf gebrand en de covers zelf gemaakt.”

‘Spinning Man’ telt 14 nummers, die allemaal songteksten hebben die rijmen. Ed Sheeran schreef de muziek toen z’n hart voor het eerst gebroken werd. Hij was toen een jaar of 13.

Geschat op 11.000 euro

Maar ondanks de inspanningen van Ed Sheeran, is één exemplaar van z’n demoalbum teruggevonden in de kast van een vriend van de familie. Dat wordt nu aangeboden op een veiling. Bieden kan vanaf 1.500 pond (iets meer dan 1.650 euro).

Verwacht wordt dat het album zo’n 10.000 pond zal opleveren. Da’s iets meer dan 11.000 euro. Goed nieuws dus, voor alle fans van Ed Sheeran die wat (veel) geld hebben rondslingeren.

Bijna papa

Eerder deze maand nog raakte bekend dat Ed Sheeran binnenkort voor het eerst papa wordt. Volgens vrienden van het koppel is Sheerans vrouw Cherry Seaborn al in de laatste fase van haar zwangerschap en bevalt ze later deze zomer.

Net zoals bij Joe Jonas en Sophie Turner kwam de coronacrisis op het perfecte moment. Niemand kwam toen veel buiten, en dus raakte van beide vrouwen pas laat bekend dat ze zwanger waren/zijn. Sophie Turner zou ondertussen bevallen zijn van een dochtertje, Willa.

Meer
Lees meer...