Left Right
scrollTop top

Eerste foto’s van Bidens honden Champ en Major in Het Witte Huis


Champ Major Witte Huis
© White House, photos by Adam Schultz

Nu Joe Biden officieel de president van de Verenigde Staten is, lopen er na vier jaar opnieuw honden door de gangen van Het Witte Huis. Biden heeft namelijk twee Duitse herders, Champ en Major, en die wonen nu samen met hun baasjes in Het Witte Huis.

Het Witte Huis heeft nieuwe bewoners gekregen en dat zijn er deze keer nog twee extra. Champ en Major, de twee Duitse herders van Joe en Jill Biden verhuizen namelijk mee met hun baasjes. En daar zijn nu de eerste foto’s van te zien.

Champ en Major

Joe en Jill Biden hebben twee trouwe viervoeters, Champ en Major. Champ woont al 12 jaar bij Joe en Jill en Major werd in 2018 in huis gehaald. Tot vier jaar geleden woonden er twee honden in Het Witte Huis. Dat waren toen Bo en Sunny, de twee Portugese waterhonden van Barack Obama. Donald Trump had geen huisdieren, dus woonden er de afgelopen vier jaar enkel mensen in Het Witte Huis.

Maar sinds gisteren trippelen er opnieuw acht hondenpootjes door de gangen en de tuin van Het Witte Huis. First Lady Jill Biden deelde de eerste foto’s van Champ en Major in de tuin van Het Witte Huis. En daarop zien de honden er alvast enorm gelukkig uit met hun gigantische nieuwe tuin om in te ravotten.

Eerste asielhond in Het Witte Huis

De oudste hond van de Bidens is Champ. Toen Joe Biden als running mate van Barack Obama deelnam aan de presidentsverkiezingen beloofde hij zijn vrouw Jill dat ze een hond zouden nemen als Obama won. Dat gebeurde, dus haalden Joe en Jill de puppy Champ in 2008 in huis. De naam werd gekozen door de kleindochters van Joe Biden. Toen Biden vicepresident was onder president Obama, deelde hij ook pluchen Champs uit tijdens bezoekjes aan kinder- en bejaardentehuizen.

In 2018 haalde Joe Biden zijn tweede hond in huis. Major is opnieuw een Duitse Herder die Joe adopteerde uit het asiel. Als puppy werd Major afgestaan omdat zijn baasjes niet voldoende geld hadden om voor hem te zorgen. Major schrijft daardoor geschiedenis als de eerste asielhond die het tot First Dog schopt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…