Left Right
scrollTop top

Honden van Joe Biden hebben al hun eigen fanpagina’s op Instagram en Twitter


Joe Biden
© Isopix

Nu Joe Biden uitgeroepen is tot de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen betekent dat dat er na vier jaar opnieuw een hond zal rondlopen in Het Witte Huis. Meer nog, het zijn ineens twee honden.

President-elect Joe Biden zal (hoogstwaarschijnlijk) in januari zijn intrek nemen in Het Witte Huis. Dat zal hij uiteraard doen samen met zijn echtgenote en nieuwe first lady Jill Biden, maar ook met zijn twee “first dogs” Champ en Major.

Champ en Major

Joe Biden heeft twee Duitse Herders, Champ en Major. De oudste van de twee is Champ. Toen Joe Biden als running mate van Barack Obama deelnam aan de presidentsverkiezingen beloofde hij zijn vrouw Jill dat ze een hond zouden nemen als Obama won. Dat gebeurde, dus haalden Joe en Jill de puppy Champ in 2008 in huis. De naam werd gekozen door de kleindochters van Joe Biden. Toen Biden vicepresident was, deelde hij ook plushen Champs tijdens bezoekjes aan kinder- en bejaardentehuizen.

In 2018 haalde Joe Biden zijn tweede hond in huis. Major is opnieuw een Duitse Herder die Joe adopteerde uit het asiel. Als puppy werd Major afgestaan omdat zijn baasjes niet voldoende geld hadden om voor hem te zorgen.

Net zoals Bo en Sunny, de twee Portugese waterhonden van Barack Obama, zullen ook Champ en Major hun intrede doen in Het Witte Huis. Major zal zelfs geschiedenis schrijven als de eerste asielhond die het tot First Dog schopt. En daar kijken heel wat mensen nu al naar uit. Met tot gevolg dat Champ en Major al hun eigen fanaccounts hebben op sociale media.

First dogs USA

Zowel op Instagram als op Twitter hebben Champ en Major nu hun eigen fanaccount. Op @firstdogsusa (op beide platformen dezelfde naam) worden foto’s van de twee honden, en hun baasjes Joe en Jill Biden gedeeld.

We mogen ons tijdens het presidentschap van Joe Biden waarschijnlijk nog wel verwachten aan heel wat meer foto’s van zijn twee trouwe viervoeters.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…