#RIPEminem is trending op Twitter, maar Eminem is helemaal niet dood

Dat sociale media een speciaal plekje op deze aardbol is, was al langer geweten, en da’s nu nog maar eens bewezen. #RIPEminem was namelijk plots trending op Twitter, terwijl de legendarische rapper helemaal niet overleden is.

Paniek alom bij fans van Eminem gisteravond. Want op twitter was #RIPEminem plots trending. De reden was een tweet vanop een profiel (dat ondertussen al geblokkeerd is), waarin te lezen stond: “Ik heb Eminem vermoord.”

Lachen

Voor de duidelijkheid: Eminem is helemaal niet dood. Maar toch veroverde de hashtag in een mum van tijd het internet. Heel wat mensen die ‘m delen, lachen ook met de waarheid achter de uitspraak. “Veel te vroeg, maar de legende blijft verder leven”, schreef iemand, bij een foto van Ellen DeGeneres.

Bedrog

“2020 is bedrog. Eerst corona, en nu proberen jullie ook nog Eminem te vermoorden”, schreef iemand anders.

Factcheckers

Gelukkig gelooft niet iedereen zomaar alles. “Kan je je inbeelden dat je aan het werken bent en wanneer je Twitter opent, #RIPEminem plots trending is? Volledig in shock schreeuw je het uit, om te ontdekken dat Eminem … nog leeft.”

“Je bent opgelucht en dan BOEM! Je wordt naar de baas geroepen om uit te leggen waarom je op ’t werk aan het schreeuwen was.”

All caps

“Kunnen jullie allemaal stoppen met zo met m’n gevoelens te spelen???!!! Wat voor shitty hashtag is dit? Ik was aan ’t huilen, m’n hart stond stil”, schreef nog een fan, in all caps.

https://twitter.com/seunghoe3/status/1296034217718095872

2020

“Waarom is #RIPEminem trending? Hij leeft nog, stop hiermee. Dit is 2020 aka het ergste jaar ooit.”

Nog anderen haalden er de ‘dader’ bij:

https://twitter.com/AbutiRoman/status/1296037135087210496
Meer
Lees meer...